<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in 151_receptenNadia_en_Merijn.car
  • Aardappeltajine en lamskoteletjes met chermoula
  • Ajo blanco met abrikozen & tomaat-wortelgazpacho
  • Algerijnse Chachouka
  • Algerijnse m'toum en zelfgemaakte Smen
  • Amandelgranité met gesuikerde amandelen en amandelkoekjes
  • Antakya kebab met gegrilde groente
  • Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
  • Arabische hutspot & Arabische aardappelsalade
  • Arabische ovenschotel met geroosterde aardappels met gekonfijte citroen & zelfgemaakte aïoli
  • Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta
  • B'stilla met pompoen, hazelnoot en Turkse kaas
  • Baghrir met honingboter & Griesmeelbrood met amlou
  • Barbar's avocadosmoothie & citroenlimonade met munt en gember
  • Bastilla au lait met sinaasappel-oranjebloesemsmoothie
  • Berza met witte bonen, kikkererwten en spinazie
  • Bessara met geprakte eieren en venkelzaadolie
  • Bietjes tabouleh & gekonfijte citroen
  • Borek met kaas en oregano en geroosterde ras el hanout nootjes
  • Bread & butterpudding met dadels en oranjebloesemwater
  • Budino al latte
  • Bulghurpilav met tuinbonen en kikkererwten & kebab
  • Catalaanse kipstoof met sofregit & picada
  • Chorba met börek
  • Choumicha's fruitcouscous & cocktails
  • Cig kebab
  • Couscous fruitsalade en hartige couscoussalade
  • Couscous met pompoen, smen en oranjebloesemwater
  • Côte de boeufs met gegrillde groente en amandelaïoli
  • Dadeltaart uit Tolga & dadelshake met sinaasappelsap en dadelshake met karnemelk
  • Doubara ontbijtsoep en geroosterde paprika-peperpasta met brood
  • Falafel met salade
  • Farinata en garantitta & knapperige kikkererwten met komijn & komkommersalade en komkommer-oranjebloesemwater
  • Fatayer
  • Fatima's vingers en venkel in venkelolie met verse ricotta
  • Fattouche
  • Gegrilde dorade met artisjok en venkel
  • Gegrilde kip met citroen en sumak
  • Gegrilde lente-ui met Romescosaus
  • Gegrilde sardientjes en gamba's met koriander-citroenolie
  • Gegrillde vis met labne en pita
  • Gekonfijte citroen
  • Gekonfijte citroen met pul biber, oranjebloesemwater en in rucolasalade
  • Geroosterde Aubergine met Labne en kappertjes
  • Geroosterde auberginesalade met tahini en granaatappel & manouche met za'atar
  • Geroosterde paprikasoep met tarwe en karwij & Marokkaanse harcha
  • Gerstesoep met arganolie en anijszaad & tosti met vijgen en witte kaas
  • Gevulde courgette
  • Gevulde koolrolletjes
  • Gnocchi met saffraansaus en kaneel en rucolasalade
  • Granaatappel-rozenijs & Syrisch pistache-roomijs
  • Groene salade met oranjebloesemdressing en oranjebloesem semolinakoekjes
  • Groenteschotel met vis en artisjok
  • Groentetajine met meiknol en specerijen
  • Grove couscoussalade met gegrilde groente met gestoomde vis met saffraancharmoula
  • Harira
  • Harissa, tabl en salade meachouia
  • Hartige tarwesalade & Snaynyieh
  • Hatay's Künefe met sinaasappelsiroop
  • Hummus met zhuk en harissa
  • Ingelegde komkommers
  • Ingemaakte labneballetjes & flatbread met labneballetjes & Arabische koffie
  • Kibbeh met pijnboompitjes
  • Kikkererwtenpuree met moestuinsaladeb
  • Kip uit de tajine met ras-el-hanoutsaus & eitjes met za'atar uit de tajine
  • Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
  • Kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap
  • Kipstoof met kappertjes en mollica (broodkruim)
  • Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba's
  • Kisir & Lahmacun medhouna
  • Klassiek Marokkaans filodessert, M'hencha
  • Komijn-, venkel- en flatbreadchips & knoflooklabne-dip
  • Kruidige chorba met Tunesische salade
  • Kruidige fregola
  • Kruidige inktvis
  • Lamsstoof met saffraan en kaneel & Artisjokkensalade met olijven en citroen
  • Lamstajine met komijnfriet en Marokkaanse salade
  • Lauwwarme kikkererwtensalade en Balila
  • Libanees broodje shawarma
  • Libische belboula met dadelsiroop & tajine met dadels
  • Libische gevulde aardappeltjes
  • M'toum (lamsstoof met knoflook)
  • Maanzaad-sesamzaadtulband met oranjebloesemsiroop & abrikozenjam
  • Marokkaans brood
  • Marokkaanse kiptajine met Marokkaanse komkommersalade
  • Marokkaanse lauwwarme salades
  • Marokkaanse linzenstoof met ras el hanout & Linzensalade met venkel en sucuk
  • Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem en Marokkaanse melouzakoekjes
  • Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
  • Meseghanna (Palestijnse kipschotel)
  • Mezze: Tabouleh met citroenrasp en foul medames
  • Mhallabia met mandarijnstroop en witte koffie
  • Mina's gekonfijte tuinbonen en artisjokharten & dessert couscous seffa
  • Mini sucuk pizza
  • Mounieh (ingemaakte groente)
  • Moutabal, labne bil toum (snelle labne met knoflook) & filodeegsigaartjes met haloumi
  • Msabbha, Pompoenhumus en flatbread met oregano
  • Mudardara met chankliche salade
  • Muhammara & Dessert in mezzestijl
  • Nadia en Merijn
  • Nasser's rijst met amandelen
  • Notencouscous, zeebaars en venkelsalade
  • Ojja met merquez en venkel
  • Ontbijt uit het Midden-Oosten
  • Pesto Trapanesi met auberginesalade
  • Pistache merengue, yoghurt en vijgentruffel
  • Pistachekoekjes & pistachepasta
  • Pita sabih met amba & zhug
  • Roz Djerbi met schelpjes
  • Rozencake met pistache-mascarponecrème en frambozen-rozenijs
  • Rozenpudding met amandeltjes met zelfgemaakte rozensiroop
  • Sardijnse amandelschuimpjes met oranjebloesem en Sebadas met munt
  • Sardijnse couscous met gestoofd lamsvlees
  • Sardine tosti's met chermoula
  • Sarma van druivenbladeren met pistache, vijgen & granaatappel
  • Schelpjes in saffraanbouillon
  • Sesamdadelkoekjes & Syrische koffie met rozen
  • Sfouf & Zemmitah
  • Shish barak
  • Siciliaanse pasta met ricotta dessert
  • Siciliaanse viscouscous
  • Smen
  • Snelle Turkse bulghur pilaf
  • Spiegelei op groente uit Israël (Shakshuka) & Ei in pan uit Sardinië (pane frattau)
  • Suquet
  • Tabouleh
  • Tahinakoekjes & Arabische noga: chocoladevijgennoga en vijgenamandelnoga
  • Tortilla met peterselie en ui & snelle tortilla
  • Trenette met pesto en pesto trapanesi
  • Tritt met ras el hanoutkip
  • Tunesische Hsou soep met griesmeel & anijsbroodjes
  • Tunesische kruidige soep met lamsvlees
  • Tunesische viscouscous met frisse saykouk
  • Turkse kebab
  • Turkse omelet met sucuk en groene peper & Spaanse tortillas de camarones
  • Turkse rode linzensoep en Turkse baklava
  • Turkse yoghurtsoep & Libanese Labne sandwich
  • Vis in druivenbladeren met gefrituurde bloemkool en tahina
  • Viscouscous met aardappel, wortel en spinazie
  • Viskibbeh & Libanese Citroenaardappels
  • Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
  • Vissoep met saffraan en venkel & groene harissa
  • Warak enab (gevulde wijnbladeren)
  • Wijnbladerpakketjes met hartige en zoete vulling
  • Wilde lamsbout en Sardijnse groente antipasti
  • Yoghurtsoep met saffraan en anijsbruschetta
  • Zoet Marokkaans: Lghribia bel zebda & zoete notenbriouts
  • Zoet Marokkaans: rijstpudding met oranjebloesemwater en amandelen & Marokkaans graif
  • Zoete aardappel-karwijsoep met arganolie en briouats
  • Zoete en hartige salade met granaatappel in de hoofdrol
  • Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel
  • Zriga met oranjebloesemwater en Maslouka Sigaartjes