<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in 648Recepten_uit_Belgie.car
  • Aardappel-melksoep
  • Aardappelpannenkoeken uit de Ardennen
  • Aardappelpuree met kolen en spek
  • Aardappelsalade
  • Aardappelsalade met ham
  • Aardappelsoep
  • Aardappelsoep met spek
  • Aardbeienroom
  • Aardbeienschuim op de wijze van het Waasland
  • Abrikozenflan
  • Abrikozentaart
  • Advokaat uit de Kempen
  • Aksel
  • Andijvie op z'n Vlaams
  • Angelus bierpap
  • Antwerps worstenbrood
  • Antwerpse garnalenkroketten
  • Antwerpse husselpot
  • Antwerpse hutsepot
  • Antwerpse lever
  • Antwerpse pannenkoeken
  • Antwerpse peren in hun frakje
  • Antwerpse rooie
  • Antwerpse salade
  • Antwerpse snack
  • Antwerpse stoverij
  • Antwerpse vleespastei
  • Antwerpse zomerduifjes
  • Appelen 'in de frak'
  • Appelen in de oven
  • Appelen in 't wit
  • Appelpannenkoeken
  • Appelroom
  • Appels met rode wijn
  • Appeltaart
  • Ardeens kaasgerechtje met peren
  • Asperges á la nature
  • Assekoeken
  • Azijnsaus I
  • Azijnsaus II
  • Balkenbrij
  • Ballekes
  • Balletjes met groenten
  • Banketbakkersroom
  • Basilicummilkshake met vanillerisoto en een lolly van Campari-rozenbottel
  • Bavaroise met aardbeien
  • Béchamelsaus
  • Belgisch broodtaartje met vruchten
  • Belgisch slaatje met mosterdvinaigrette
  • Belgische brol
  • Belgische frieten I
  • Belgische frieten II
  • Belgische kaaskiosk
  • Belgische 'karbonade'
  • Belgische marmercake
  • Belgische nasi goreng
  • Belgische roerbakschotel
  • Belgische wafels
  • Bell
  • Bertennestjes
  • Biefstuk Bachten de Kuppe
  • Biefstuk met ajuinsaus
  • Bierpannenkoek met Dikkenek
  • Bierpap uit de Kempen
  • Biersoep I
  • Biersoep II
  • Biersoep met eieren
  • Biersoep met mosselen
  • Biersoep met rozijnen
  • Biersoep Roularius
  • Biersoep speciaal
  • Biersoep uit Malmédy
  • Biersoep van bruin bier
  • Biersoep van de 'roerstok'
  • Bierwafels
  • Biscuit op z'n Vlaams
  • Bladerdeeg
  • Blauwvoetschelpen
  • Blinde vinken van witloof
  • Bloemkoolsoep I
  • Bloemkoolsoep II
  • Bloemkoolsoep uit Mechelen
  • Bocholter blonde
  • Boekweitpannenkoeken met paardebloem
  • Boekweitpannenkoeken op z'n Kempens
  • Boekweitspekkoekjes met stroop
  • Boerensoep
  • Bonensoep
  • Boterkaramellen
  • Bouillon voor Bals en Soirées
  • Braadkip Rubens
  • Brabantse gevogeltekroket
  • Brabantse soep
  • Breugheliaanse rijsttaart
  • Breughelpannenkoeken
  • Brioche van een Vlaamse bakker
  • Brochettes met niertjes
  • Brokkenpap
  • Broodpudding
  • Broodwafels
  • Bruinbiersoep
  • Bruine bonensoep met Malheur
  • Bruine borstjes met bier en honing
  • Brussels lof met eiermimosa
  • Brusselse broodpudding
  • Brusselse groenteterrine
  • Brusselse spruitjes
  • Brusselse wafels I
  • Brusselse wafels II
  • Brusselse wafels III
  • Brusselse wafels met krieken
  • Cerisier
  • Champignons met oranjebloesemhoning
  • Chocoladekoekjes met frambozenfondue
  • Chocolademousse
  • Chocoladetaart I
  • Chocoladetaart II
  • Choesels
  • Crème brûlée
  • Deegwaren met aubergines
  • Doperwtjes en raapjes met basilicum
  • Drie in de pan
  • Drie vissen in court-bouillon
  • Dronken paling
  • Dubbele Antwerpenaar
  • Duif met asperges
  • Duif met Mechelse erwtjes
  • Duvelfricassée
  • Duvelse soep met krab
  • Eend in saus met roze pompelmoes
  • Eend met Sauternes
  • Eend met sinaasappel
  • Eend met whisky
  • Eend op Vlaamse wijze
  • Eendenborst
  • Eendenborst met kersen en Echte Kriek van Verhaeghe
  • Eendenborst met raapjes
  • Eendenborstfilets met kersen en Kriek Boon
  • Eenvoudige wafels
  • Eieren in zure room uit Meer
  • Eieren met gerookte haringen
  • Eieren van groot-moemoe
  • Eiergeleipudding met abrikozen
  • Eiervla met appel
  • Engelse vanillecrème
  • Entrecote met in bier gestoofde uien
  • Erwtensoep op z'n Vlaams
  • Escalopetoostjes Met Rodenbachsaus
  • Faisan de la Forestière
  • Flamiche (kaastaart)
  • Flan met vers fruit
  • Flan van sinaasappels
  • Flantaart
  • Flensjes met kriekensaus
  • Flensjes op zijn Limburgs (Crêpes á la Limbourgeoise)
  • Flensjes van zure room
  • Forel met rode wijn
  • Forel uit de Ardennen
  • Forel zoals in de Voer
  • Forel zonder naam
  • Forellen op Ardeense wijze
  • Forellen op Julia's wijze
  • Forellenmousse met wijnaspic
  • Forelmousse met waterkers
  • Frangipannetaart
  • Fricandon
  • Fricassée á la bière
  • Frites
  • Fruitroom
  • Gans
  • Garnaalsoep
  • Garnalenkroketten
  • Garnalensoufflé
  • Gebakken kippenvleugeltjes met paprika
  • Gebakken konijnelever met Luikse stroop en bananekroketjes
  • Gebakken rijst met spekjes, scampi, lente-ui en koriander
  • Gebakken scampi met courgette
  • Gebraad van wild zwijn met honing
  • Gebraden konijn met saus á la Talpag
  • Gebraden Mechelse kip
  • Geglaceerde nougatine op frambozencoulis
  • Gegratineerde mosselen
  • Gehaktballetjes met Grimbergen Dubbel
  • Gelei van veenbessen en aalbessen
  • Gemarineerd konijn of haas
  • Gemarineerd varkenshaasje
  • Gemarineerde mosselen
  • Gemarineerde tonijn met gevulde champignons en koriandercrème
  • Gemarineerde vis met citroen
  • Gemarineerde zalm
  • Gembertaart met fruitbier
  • Gemeringeerde appelen
  • Gentenaar
  • Gentse bollen
  • Gentse hutsepot
  • Gentse hutsepot II
  • Gentse kegels
  • Gentse mokken
  • Gentse perentaart
  • Gentse prei-aardappelschotel met ei
  • Gentse stoverij I
  • Gentse stoverij II
  • Gentse stoverij iii
  • Gentse waterzooi I
  • Gentse waterzooi II
  • Gentse waterzooi III
  • Gentse waterzooi met kalkoen
  • Gentse waterzooi met kip
  • Gepaneerde prei
  • Gepikeerde varkenssteak, gestoofd In Rodenbachsaus
  • Gepocheerde snoekbaarsfilet met prei en spek
  • Gepocheerde zalm in Hollandse saus
  • Gepocheerde zalm met groene pepersaus
  • Gerezen pruimentaart
  • Gerookte forelmousse met Jubeljopen
  • Gesmoord rundvlees
  • Gesmoorde lamsbout met Trappist
  • Gestoofde karbonades in Kriek Lambiek
  • Gevogeltesuprême Clovis
  • Gevulde aubergines
  • Gevulde forel
  • Gevulde groene koolbladeren met gehakt en St. Paul Triple
  • Gevulde kip met pruimen en appels
  • Gevulde rauwe hamrolletjes
  • Gevulde snoek
  • Gewelde boter
  • Gistpannenkoeken
  • Gortepap
  • Gratin van pompoen en mosselen
  • Gratin van scampi's, mosselen en garnalen
  • Grietfilet met krokante groenten
  • Groen gehaktbrood
  • Groene asperges á la nature
  • Grootmoeders konijn
  • Gyros van Mechelse koekoek
  • Gyroscoop
  • Haas met pruimen
  • Haas uit het land van Herve
  • Hamlapjes in De Koninck
  • Hammetjes van Mechelse koekoek
  • Hammousse
  • Hart met aardbeien
  • Hartige Rodenbach-uiensoep
  • Hasseltse pannenkoekjes
  • Havermoutsepap
  • Hazebouten met pruimen, gestoofd in Mc Chouffe
  • Hazepeper op z'n Brussels
  • Heldere soep op z'n Vlaams
  • Hemelse mosterdsoep
  • Hemelse rosbiefreepjes
  • Het fijne van St.-Katelijne
  • Hete duvel uit Sint-Job
  • Hopscheuten Alostoise
  • Hopveld kuikens
  • Hutspot op z'n Gents
  • Hutspot uit Frans-Vlaanderen
  • Hutspot van schapevlees
  • Hutspotschenkel
  • IJsmousse van frambozen en kriekbier
  • In bier gestoofde aardappelen
  • Ingewerkte kweeperen
  • Jachtschotel (vlees in de oven met aardappelpuree)
  • Jan in de zak
  • Javanais van petit beurre
  • Jong wild konijn op z'n vlaams
  • Jonge erwtensoep
  • Jonge kalkoen in Gueuze
  • Kaaskroketjes met sla
  • Kaassaus
  • Kaastaart I
  • Kaastaart II
  • Kaastaart uit Waver
  • Kabeljauw met spinazie
  • Kabeljauw op Vlaamse wijze
  • Kabeljauw op z'n Vlaams
  • Kabeljauwfilets op Rodenbachs wijze
  • Kabeljauwvink met citroen-jeneverjus
  • Kalfsborst met komkommer
  • Kalfskop met hersensaus uit de Polder
  • Kalfsniertjes met Gueuze-Lambic
  • Kalfsniertjes met Saint-Feuillien
  • Kalfszwezerik met bier
  • Kalfszwezerik met witlof en Witkap Stimulo
  • Kalkoen met abdijbier
  • Kalkoen op z'n Vlaamsch
  • Kalmthoutse roomsoep
  • Karbonade de boeuf á la Flamande
  • Karnemelk met appelen op z'n Vlaams
  • Karnemelk met rozijnen op z'n Vlaams
  • Karnemelksoep met pruimen
  • Karper met bier
  • Kempens voorgerecht
  • Kempense krachtsoep
  • Kempische boerenvlaai
  • Kempische kalkoen
  • Kempische Karbonades
  • Kempische prei met witte bonen in melksaus
  • Kempische schotel met hesp en prei
  • Kempische zurkelsoep
  • Kerstpudding op z'n Vlaams
  • Kervelsoep met rijst
  • Kip en ananas in bierbeslag
  • Kip met bier
  • Kip met donkere Leffe
  • Kip met krieken, abrikozen in kriekenbier
  • Kip met marmelade en Gueuze
  • Kip met peultjes
  • Kip met spek
  • Kip met Verboden Vrucht
  • Kip met witloof
  • Kip op vlaamse wijze
  • Kip uit Oost-Vlaanderen
  • Kipfilet gevuld met champignons, gerookte ham en La Trappe Blond
  • Kippenchipolata met gegratineerde prei
  • Kippenlevertjes met chorizo, rode paprika en Gulden Draak
  • Kippensoep
  • Kleine Lierse vlaaikes
  • Kneeddeeg
  • Koekebakken op z'n Vlaams
  • Koffie-roomijs met kriekensaus en Brugse kletskoppen
  • Konijn in mosterdsaus
  • Konijn met ajuincompote
  • Konijn met bier
  • Konijn met bier II
  • Konijn met gedroogde pruimen
  • Konijn met gedroogde pruimen op Grootmoeders wijze
  • Konijn met mosterd uit Hoogstraten
  • Konijn met pruimen uit Brabant
  • Konijn met savooiekool
  • Konijn op oud-Vlaamse manier
  • Konijn op Vlaamse wijze
  • Konijn uit Mol
  • Konijnerug met bruin bier en mosterd
  • Koperen kalfsfricandeau
  • Krakeling of Brugs achtje
  • Kreeft á la grandmère
  • Kriekentaart
  • Krokante rijstpapierpakketjes, gevuld met gehakt
  • Kuiperslekkernijtjes
  • Lamsfilet met Grimbergen Cuvée
  • Landbouwerssoep
  • Langoustinestaartjes met Brabantse saus
  • Lekkere Maarten
  • Lekkere mette uit Lier
  • Leuvense biersoep
  • Leverballetjes
  • Lierse wafels
  • Limburgse aspergesalade
  • Limburgse kampernoelies met Hasseltse Brandewijn
  • Loempia's met mosselvulling
  • Lokerense paardeworsten
  • Lokerse vlaaien
  • Lotte in pittige rode wijnsaus
  • Lotte met aardbeien uit het Waasland
  • Lotte met bier
  • Lotte met peperroom
  • Loze gommersoep
  • Luikse salade
  • Luikse salade met boontjes, spek en dragon
  • Luikse wafels I
  • Luikse wafels II
  • Maasbaars met Seizoens
  • Maitrank
  • Makreel met pikante saus
  • Malse wafels
  • Mango met Elixir d'Anvers
  • Matten
  • Mattentaart
  • Mattentaart uit Geraardsbergen I
  • Mattentaart uit Geraardsbergen II
  • Mechels zooiketeltje
  • Mechelse bloemkool met garnalen
  • Mechelse kalfszwezeriken
  • Mechelse koekoek met courgette en whiskysaus
  • Mechelse koekoek met Roquefort en oesterzwammen
  • Mechelse roulade
  • Mechelse soep
  • Melksoep
  • Melksoep uit oma's tijd
  • Meloen met rauwe ham
  • Meringuenestjes met room, kersen en chocolade
  • Met appelen gevulde gans
  • Met frambozenmousse gevulde flensjes
  • Met gehakt gevulde gans
  • Mignonettes met Haspengouwse appeltjes en Limburgse Witte
  • Mimosatomaat op een kleurige spiegel van kipgelei
  • Mosselen in witbier
  • Mosselen met bier
  • Mosselen met Gueuze
  • Mosselen met look en mosterdsaus
  • Mosselen op z'n Vlaams
  • Mosselen uit Antwerpen
  • Mosselen van de zeeman
  • Mosselen van Sint-Anneke
  • Mosselkes op z'n Vlaams
  • Mosselkroketjes
  • Mosselkronen op Breugheliaanse wijze
  • Mossel-saffraansoep
  • Mosselsoep
  • Mosselzooitje met venkel en garnalen
  • Moules á l'Ardennaise
  • Mousse van frambozenbier
  • Mozaïek van Belgische Briekaas
  • Naamse varkensribbetjes
  • Nieuwpoorts zooitje
  • Nonnenkoekjes
  • Nonnenvestjes
  • Oliebollen
  • Omelet met garnalen
  • Omelet met gerookt vlees
  • Omelet met kaas
  • Omelet met tomaat
  • Omelet op z'n West-Vlaams
  • Ongekookte Antwerpse pudding
  • Oostendse Langoustines
  • Oostendse waterzooi
  • Opgeblazen pudding uit de Kempen
  • Ossehaas op zijn Hasselts met Limburgse boterham
  • Ossestaart op Brusselse wijze
  • Oud Bruine kummelsaus
  • Ovenschotel met kipfilet, Passendalekaas en Passendalebier
  • Paddestoelen met Westmalle Dubbel
  • Paddestoelenragoût met groene peper
  • Paling in 't groen
  • Paling met salie uit de Polder
  • Paling op zeemanswijze
  • Paling van Sint-Anneke
  • Palingsoep
  • Palmharten in kaassaus
  • Palmharten met hesp
  • Pannenkoeken met rozijnen
  • Pannenkoeken van de Grootmeester
  • Parelhoenboutjes met vijgen en Maredsous 8
  • Pasteitjes met kalfsragoût en St. Adriaans abdijbier
  • Patrijs zoals in St.-Hubert
  • Pens
  • Peperkoek
  • Peperkoekflan
  • Pepersaus
  • Peren in de oven met vanilleroom
  • Picklessaaus
  • Pikante saus
  • Pittig gekruide gehaktballetjes in De Verboden Vrucht
  • Pladijs (-schol) op een vleugje nostalgie
  • Pladijsreepjes met dille
  • Plattekaaspudding me frambozen
  • Plattekaastaart op de wijze van Overijse
  • Plattekaastaart op z'n Brabants
  • Poffertjes
  • Poldersoep I
  • Poldersoep II
  • Potagie van asperges
  • Prei met vinaigrette en ardennerham
  • Primeurerwtensoep
  • Pudding met appeltjes en vingerkoekjes
  • Pudding op z'n Gents
  • Ragoût met La Gauloise
  • Rauwkostslaatje
  • Rijst met appelen
  • Rijstgebak
  • Rijstpap op z'n Breughels
  • Rijstpap op z'n Vlaams
  • Rijstpap op z'n Vlaams II
  • Rijstsoep
  • Rijsttaartje van Hoogstraten
  • Rode koolsoep
  • Rodenbachcrème
  • Rodenbachspiesjes
  • Roereitje met Mechelse aspergekoppen
  • Romige rijsttaart
  • Roomsaus
  • Roomsoep van Beerzel
  • Rouille
  • Roulade van Mechelse koekoek met fijne groenten
  • Runderlever op Belgische wijze
  • Runderstoofpot met sperziebonen
  • Rundgehakt met aardappelpuree en tomaten
  • Rundsstamppot uit Limburg
  • Rundstong met rozijnen
  • Rundsvlees met bier en peper
  • Sabayon met port
  • Salade met spekjes
  • Salade van konijnerugfilets met witbier
  • Scampi
  • Scharrelkip met Proost en grove mosterd
  • Schelvisfilet met biersaus
  • Schorseneren in melksaus
  • Schorsenerensoep
  • Sinaasappel met slagroom uit de Polder
  • Sint-Hubertussaus
  • Sjalottensaus
  • Slasaus op z'n Vlaams
  • Sliptong uit Oostende
  • Smoutebollen I
  • Smoutebollen II
  • Smoutebollen op Grootmoeders wijze
  • Snel gewokte seafoodschotel
  • Soep op z'n Brabants
  • Soep op z'n Vlaams
  • Spareribs met biersaus
  • Speculaas
  • Speculaas op z'n Hasselts
  • Speksaus
  • Speksoep uit de Hoge Venen
  • Spiegeleieren met spek
  • Spruitjessoep op z'n Vlaams
  • Stampies
  • Stamppot met groene kool en spek uit de Ardennen
  • Stamppot met saucijsjes
  • Stamppot met witte kool
  • Stamppot op grootmoeders wijze
  • Steaks op Ardeense wijze
  • Stoemp
  • Stoemp met prei en hesp
  • Stoofkarbonades op z'n Vlaams
  • Stoofpot van varkensvlees met pruimen
  • Stoofvlees
  • Stoofvlees Belgica
  • Stoofvlees op Vlaamse wijze
  • Stoverij op Vlaamse wijze
  • Suikerkoekjes op z'n Vlaams
  • Suikertaart op z'n Tongers
  • Tarbot in tulband 'Rembrandt'
  • Tarbot voor lekkerbekken
  • Tartaarsaus
  • Tarte Flamande
  • Terrine van zoetwatervissen op de wijze van Virton
  • Theekoek op z'n Vlaams
  • Tijgergarnalen met chili's
  • Tiramisu
  • Tomaten met grijze garnaalkes
  • Tomaten-champignon-roomsoep met dubbel
  • Tomatensaus
  • Tomatensoep
  • Tomatensoep met vleesballetjes
  • Tongfilets van de roerstok
  • Tongrolletjes met Double Enghien
  • Tonijnlapjes met rode wijn en spekblokjes
  • Toost kannibaal
  • Toost met merg (Tortillons de Chimay)
  • Trappistensaus
  • Truffels in servet met port
  • uienconfituur
  • Uiensoep
  • Uiensoep II
  • Uiensoep met bier Klassiek
  • Valse reebok in rozijnensaus uit Meer
  • Vanillepudding
  • Vanilleroom
  • Varkensfilet met romige biersaus
  • Varkensgebraad in een Kempense pot
  • Varkensgebraad met prinsessenboontjes en oogstappeltjes
  • Varkenshaas met pruimen en Steenbrugge Dubbel Bruin
  • Varkenshaasje klassiek doch eigentijds
  • Varkenskoteletten met sinaasappel
  • Varkenslapjes in citroen-biersaus
  • Varkensniertjes op Gentse wijze
  • Varkensribbetjes
  • Varkensribstuk zoals in Rochefort
  • Varkensrollade met appel en Saison 1900
  • Varkenstongen met gehakt
  • Varkensvlees in Kriek Lambiek
  • Varkensworstkroketten met marjolein en andijvie
  • Veloutésaus
  • Venkelslaatje met Antwerps rookvlees
  • Verloren Antwerps brood
  • Verloren peren
  • Vervierse taart
  • Vier-jaargetijdensoep
  • Vis met Mort Subite Cassis
  • Visfilets in biersaus
  • Vismedaillons op z'n Rodenbachs
  • Vlaai op z'n Oost-Vlaams
  • Vlaaien op de wijze van het Waasland
  • Vlaams rundvlees I
  • Vlaams rundvlees ii
  • Vlaams stoofpotje
  • Vlaams stoofvlees
  • Vlaamse aardappelsalade
  • Vlaamse Ardennenforel
  • Vlaamse bierfondue
  • Vlaamse biersoep
  • Vlaamse eierkroketjes
  • Vlaamse friet
  • Vlaamse fritessaus
  • Vlaamse gehakttaart met kaas
  • Vlaamse hemel en aarde
  • Vlaamse kabeljauw met spek
  • Vlaamse karbonade met bieraroma en frietjes
  • Vlaamse karbonades
  • Vlaamse karbonades II
  • Vlaamse kip
  • Vlaamse osselapjes
  • Vlaamse pudding
  • Vlaamse rijstpap met bruine suiker
  • Vlaamse rijsttaart
  • Vlaamse rollade
  • Vlaamse rolletjes
  • Vlaamse rozemarijnaardappelen met spekreepjes
  • Vlaamse runderlappen
  • Vlaamse saucijzenragoût
  • Vlaamse slasaus
  • Vlaamse tongfilets in folie uit de oven
  • Vlaamse wafels
  • Vlaamse waterzooi
  • Vlaamse zomerstoofpot
  • Vleesbrood met gegratineerde tomaten
  • Vlottende eilandjes met appel
  • Vol-au-vent van varkenspoten uit de Polder
  • Warme zure saus
  • Wase Vlaai
  • Waterkerssoep
  • Waterzooi
  • Waterzooi met kip en asperges
  • Waterzooi op z'n Gents
  • Waterzooi van kip
  • Waterzooi van riviervis
  • Waterzooi van vis I
  • Waterzooi van vis II
  • Waverse kaastaart
  • Willebroekse schep (paardestoofvlees)
  • Wintergroenselsoep uit de Kempen
  • Witloof naar Vlaamse trant
  • Witloof op Vlaamse wijze
  • Witloof op z'n Vlaams
  • Witloof-roomsoep met witbier
  • Witloofsoep I
  • Witloofsoep II
  • Witloofsoep III
  • Witloofsoep IV
  • Witte en groene bonen uit Zandhoven
  • Witte saus of melksaus
  • Witte zalmfilet met romige Rodenbachsaus
  • Wontons met venkel en mosselen
  • Wortelen met groene bonen uit de Kempen
  • Wortelsoep
  • Worteltjesbrood uit Mol
  • Zachte nieuwjaarswafeltjes
  • Zalm met witbiersaus
  • Zalmfilet met prei en Den Sschelen Os Tripel
  • Zandhovens konijn
  • Zandhovense bakharing met ajuinsaus
  • Zandwafels
  • Zeebaars in vijfkruidensaus
  • Zeeduivel met witloof en Gueuze
  • Zeetong uit Lillo
  • Zeetongen van Brabo
  • Zonnevis met Duvel