- Aardappelomelet
- Aardappelsalade met ham en bleekselderij
- Aligot (aardappel-kaaspuree)
- Anchoïade (ansjovissaus)
- Bagna Cauda (knoflookdip)
- Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
- Bouillabaisse (vissoep)
- Brioche (Eierbrood)
- Camembertkroketjes
- Chocolade-kastanjetaart
- Chocoladetruffels
- Citroensoufflé
- Clafoutis Limousin (kersengebak)
- Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
- Court-bouillon
- Eendenborstfilet met pruimensaus
- Elzasser zuurkool
- Forel met riesling
- Gebakken kabeljauw in groene saus
- Gegratineerde aardappels met kwark
- Gegratineerde oesters
- Gegratineerde prei
- Gemarineerde asperges in riesling
- Gepocheerde eieren in rode-wijnsaus
- Groentesoep met basilicumsaus
- Hamterrine in peterseliegelei
- Kaassoezenkrans
- Kabeljauwmaaltijd met knoflooksaus
- Karbonades met zeezout en blonde linzen
- Kip in paprika-tomatensaus
- Kip met room, calvados en champignons
- Kip met veertig teentjes knoflook
- Klassieke mosselen
- Koude preisoep met aardappel
- Linzensalade
- Mosterdsoep
- Normandische appeltaart
- Omelette soufflé
- Open vruchtentaart met vier soorten fruit
- Ovenschotel van groenten
- Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)
- Pittige gebakken paprika's
- Provençaalse runderstoofschotel
- Quiche lorraine (hartige spektaart)
- Rabarbertaart
- Ratatouille
- Rijst met olijven en chorizo
- Rivierkreeftjes in court-bouillon
- Rundvlees met zomergroenten
- Salade met kippenlevertjes
- Salade met Munsterkaas
- Salade met stokbrood en blauwe kaas
- Schapenkaas met kersencompote
- Slakken met kruidenboter
- Tapenade (olijvenpuree)
- Tongfilets met garnalen en champignons
- Toro (pikante vissoep)
- Uientaart met ansjovis
- Varkenshaas met appeltjes
- Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
- Warme aardappelsalade
- Wijncrème
- Zalm in deegkorst
|