<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in Dick-271recepten.car
  • Andijviestamppot met worst in pepersaus
  • Ansjovisboter
  • Appel-notenijs
  • Appelenvelopjes met rozemarijn en pijnboompitjes
  • Avocadoyoghurtijs met amandel
  • Bloemkool met prei en spekjes
  • Broccolischotel met hamblokjes
  • Carpaccio met balsamicodressing
  • Champignonescalope met risotto
  • Cheeseburger met maïssalade
  • Chocoladewhisky-fondanttaartje met vruchtencompote en jus van Campari
  • Chocosinaaspudding
  • Choronsaus
  • Chow mein met peultjes en kip
  • Chutney met abrikozen, ananas en kiwi
  • Ciabatta met ham en mozzarella
  • Citroen-passievruchten-syllabub met rode vruchten
  • Citroenkip met peterselie en munt
  • Citroenpasta met geroosterde zalm
  • Citroensorbet met rozemarijn en wodka
  • Citroentaart met platte kaas
  • Citruspannenkoek met peer
  • Clafoutis van appelen
  • Clams in de oven
  • Clotted cream (dikke room)
  • Cocktailsaus 3
  • Coeur à la crème (roomhartjes)
  • Compote van abrikozen
  • Consommé van rivierkreeftjes met sherry
  • Coquilles in tomatensoepje
  • Coquilles Saint Jacques vapeur (gestoomde St. Jacobsschelpen)
  • Engelse pie gevuld met rundvlees en uien
  • Extra gevulde erwtensoep 2
  • Farfalle met gehaktballetjes, tomaat en groenten
  • Fillodeegtaartjes met gerookte zalm en zure room
  • Garniture à la Dieppoise (garnituur uit Dieppe)
  • Garniture à la Dubarry (garnituur Dubarry)
  • Garniture à la Florian (garnituur Florian)
  • Garniture à la Marivaux (garnituur Marivaux)
  • Garniture à la Melba (garnituur Melba)
  • Garniture à la Toulousaine (garnituur uit Toulouse)
  • Garniture à la Tyrolienne (garnituur uit Tirol)
  • Gazpacho alentejana (Portugese gazpacho)
  • Gazpacho Italiano (Italiaanse gazpacho)
  • Gebakken aardbeien met Rodenbach, pernod, peper en munt
  • Gebakken ananas met vanille
  • Gebakken asperges met langoustines
  • Gebakken banaan
  • Gebakken eihartjes
  • Gebakken en gestoomde St. Jakobsschelp met gember
  • Gebakken fruit met wijn en peperkoekkrokantjes
  • Gebakken jakobsschelpen, coulis van prei met gember, koriander en sereh
  • Gebakken kreeft met geprakte bloemkool en sap van Granny Smith
  • Gebakken scholfilet met spinazie gegratineerd met parmezaanse kaas
  • Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree
  • Gegrilde tomaten
  • Glace à la crème (roomijs)
  • Glace à la vanille (vanille-ijs)
  • Hangop met appelkoekkruim en nootjes
  • Honingkarbonades met bloemkool en aardappelpuree
  • Hutspotschoteltje uit de oven
  • IJs met warme perziken en honingsaus
  • Italiaanse scholrolletjes
  • Kalfssteak met gebakken aardappeltjes en salade
  • Kalfsvleesragoût met champignons en verse kruiden
  • Karnemelkpannenkoekjes met appel
  • Karouli me pligouri (slakken op Cypriaanse wijze)
  • Kattenkopjes
  • Keizer pastasalade
  • Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten
  • Kerrierijst met paprikaomelet
  • Kerriesaus met appel en rozijnen
  • Kersendélice
  • Kersensmoothie
  • Kersensoep met Kriek
  • Lamskoteletjes met artisjokyoghurt
  • Lasagne van klapstuk met hutspot
  • Lasagne van tomaten
  • Lasagne verde 2 (groene lasagne)
  • Lasagne verdi met wortelen
  • Lasagnestapeltje met gehakt en roergebakken groenten
  • Lauw-warme parmentier van vitelotte-aardappel, tartaar van Zeeuwse oesters
  • Lauw chocoladetaartje met kriekensorbet en passieroom
  • Lauw garnaalslaatje met biervinaigrette
  • Lauw garnalenslaatje
  • Lauw slaatje van asperges en aardappelen
  • Lauw slaatje van gebakken jacobsschelpen en eendenborst met dressing van sinaasappelsap,
  • Lauw slaatje van rog met tuinkruiden
  • Lauw slaatje van scampi's met gekorste Parmaham
  • Lauw slaatje van scampi's met sinaasappelsausje
  • Lauw winterslaatje met acaciahoning en parelhoen
  • Lauwe oosterse spinazie met sesam
  • Lauwe salade van engelenhaar, scampi en komkommer
  • Limoennasi met prei en garnalen
  • Lookbroodjes
  • Maaltijdsalade met gebakken kipreepjes
  • Maïskoekjes met mangodip
  • Marinade van verse St. Jakobsnoten
  • Marjolaine
  • Marmelada de castanhas (Portugese kastanjemarmelade)
  • Marokkaanse sinaasappelsalade
  • Marquise au chocolat
  • Mascarpone-bramenijs
  • Mascarpone-ijstimbaaltje
  • Mascarpone met bosvruchten 2
  • Mascarpone met citroen en rode-vruchtencompote
  • Mascarponetoetje met vers fruit
  • Matelote met St-Jacobsschelpen
  • Mediteraanse gebakken mosselen
  • Mediterrane gehaktballetjes 2
  • Mediterrane hamquiche met zwarte olijven en fetakaas
  • Oeufs à l'Auvergnate (eieren uit de Auvergne)
  • Oeufs à la campagnarde (eieren van het platteland)
  • Oeufs brouillés au gruyère rapé (roereieren met geraspte gruyère)
  • Oeufs brouillés aux champignons (roereieren met champignons)
  • Oeufs brouillés aux fines herbes (roereieren met tuinkruiden)
  • Oeufs brouillés aux moules (roereieren met mosselen)
  • Oeufs brouillés à l'estragon (roereieren met dragon)
  • Oeufs brouillés en caisse (roereieren in een soesje)
  • Oeufs brouillés Magda (roereieren Magda)
  • Oeufs sur le plat Isoline (spiegeleieren Isoline)
  • Omelet met rivierkreeftjes en bosui
  • Omelet met spek-uischijfjes
  • Omelette au thon (omelet met tonijn)
  • Omelette aux escargots (omelet met wijngaardslakken)
  • Omelette aux rognons (omelet met niertjes)
  • Omelette à l'Arlésienne (omelet uit Arles)
  • Omelette à l'Espagnole (Spaanse omelet)
  • Omelette fine bouche (omelet met zwezerik)
  • Omelette Limousine (omelet uit Limousin)
  • Omelette Savoyarde (omelet uit Savooie)
  • Oosterse champignonsoep
  • Oosterse kabeljauw met mie en roerbakgroenten
  • Oosterse kool met satéballetjes
  • Oseille en chiffonade (chiffonade van zuring)
  • Pangasius met broccoli en tomaten tapenade
  • Paprikaroomsoep
  • Parfait met nougatine van sesamzaadjes
  • Parfait van amandelen met abrikozensaus
  • Parfait van kriekbier
  • Parfait van pastis met zoethoutsaus
  • Parfait van rode bessen en yoghurt
  • Parijzer champignon-schnitzel met bistrokrieltjes
  • Parmentière met rivierkreeftjes
  • Parmentière van St. Jacobsschelpen met peterselie
  • Pasta à la Danny
  • Pasta à la jardinière met roze garnalen
  • Pasta con pollo grillato, fagiolini verdi e basilico (pasta met gegrilde kip, sperziebonen en basilicum)
  • Pasta con polpette, rucola e parmigiano (pasta met gehaktballetjes, rucola en parmezaanse kaas)
  • Pasta met amandelen en avocado met citroensaus
  • Pommes de terre à la boulangère (aardappels van de bakkersvrouw)
  • Prikworst
  • Quiche met roerbakgroenten en chorizo
  • Reuzengarnaalsoepje
  • Reuzengarnalen in krokant jasje
  • Reuzengarnalen met salsa van mango en papaja
  • Reuzengarnalen op z'n Provençaals
  • Ribbetjes met watermeloen, geitenkaas en komkommer
  • Ribeye met zeezout rozemarijn aardappeltjes en tuinbonensalade
  • Ricottablini's
  • Rigatoni con salsa Genovese (rigatoni met Genovese saus)
  • Rijst- en garnalensalade met uitjes
  • Rijst met biefstukreepjes
  • Rijst met gefrituurde champignons
  • Rijst met oosters gekruide kip
  • Rijst met tofu in pindasaus
  • Rijstbavarois met chocoladesaus
  • Rijstepap met zuidvruchten en stroop
  • Rijstschotel met saté
  • Ris de veau à l'Italienne (kalfszwezerik op z'n Italiaans)
  • Ris de veau à la Cévenole (kalfszwezerik uit de Cevennen)
  • Ris de veau à la Landais (kalfszwezerik uit de Landes)
  • Ris de veau à la Paloise (kalfszwezerik uit Pau)
  • Ris de veau régence (kalfszwezerik op ouderwtse wijze)
  • Roomrijstpudding
  • Roulettes de scaroles au lard (rolletjes van andijvie met spek)
  • Salade met kipspies
  • Salade met lamshaasjes en courgettechips
  • Salade met langoustines op grootmoeders wijze
  • Salade met meloen en gorgonzola
  • Salade met Noordzeegarnalen en paddestoelen
  • Salade met rundvlees en basilicum
  • Salade met tonijn
  • Salade met zalm en kaasdressing
  • Salade Périgourdine (salade uit de Périgord)
  • Salade van abrikozen met specerijen en muskaatwijn
  • Salade van asperges en maatjes met amandelen
  • Salade van asperges met Ganda Ham
  • Salade van doperwten met gerookte paling
  • Salade van gegrilde inktvis
  • Salade van gemarineerde sardines met witte bonen
  • Sauce au Porto (saus met port)
  • Sauce mousseline au citron (mousselinesaus met citroen)
  • Sauce Normande (Normandische saus)
  • Sauce Provençale (Provençaalse saus)
  • Sauce remoulade (remouladesaus)
  • Saumon à la Champenoise (zalm uit de Champagne)
  • Saumon à la meunière (zalm van de molenaarsvrouw)
  • Saumon à la Paloise (zalm uit Pau)
  • Schouderstuk met mosterd en aardappelsalade
  • Sole aux crevettes (zeetong met garnalen)
  • Sole aux fruits de mer (zeetong met zeevruchten)
  • Sole à l'Américiane (zeetong op z'n Amerikaans)
  • Sole à l'Anglaise (zeetong op z'n Engels)
  • Sole à la bonne Femme ( zeetong van de huisvrouw)
  • Sole à la Hollandaise (Hollandse zeetong)
  • Sorbet aux fruits de passion (sorbet van passievruchten)
  • Sorbet aux pêches (sorbet van perziken)
  • Sorbet Solaverry
  • Spaghetti con pollo, zucca e cipollini (spaghetti met kip, pompoen en sjalotjes)
  • Suprême de volaille à l'Indienne (Indische kipfilet)
  • Suprême de volaille à la Hongroise (Hongaarse kipfilet)
  • Tagliatelle met citroen en garnaal
  • Tagliatelle met courgette-zalmsaus
  • Tagliatelle met courgette en tomaat
  • Tagliatelle met courgettes en gerookte zalm
  • Tagliatelle met grijze garnalen en bloemkool
  • Tagliatelle met kip stroganoff
  • Tagliatelle met kippenreepjes en champignons in roomsaus
  • Tagliatelle met mosselen en champignons
  • Tagliatelle met mosselen en saffraan
  • Tagliatelle met oesterzwammen en geitenkaas
  • Tagliatelle met ratatouille
  • Tagliatelle met romige kaassaus
  • Tagliatelle met spekreepjes en rucola
  • Tagliatelle met zalm 3
  • Tilapia met crème fraîche saus
  • Varkenshaas met uienchampignonpuree in bladerdeeg
  • Varkensreepjes in lemonsaus
  • Varkensrollade op z’n paasbest
  • Varkensslaatje met rode vruchten
  • Varkensspiesjes op Toscaanse wijze
  • Varkensvlees met ui en tomaat
  • Vegetarisch gevulde puntpaprika’s
  • Vegetarische chili 2
  • Vegetarische hamburger met aardappelpuree en kruidige groenten
  • Vegetarische roerbak 2
  • Vegetarische schnitzel met roergebakken chinese kool
  • Vegetarische tomatensaus met courgette
  • Velouté (witte basissaus)
  • Velouté aux deux truites (romige forelsoep)
  • Warme ham-kaasragoûtbroodjes
  • Warme kreeft à la Saint-Hilaire
  • Warme kreeft met groenten
  • Warme mango met basilicum en versgedraaid vanilleroomijs
  • Warme mokkasoufflé
  • Warme peren met saus van Elixir d'Anvers
  • Warme vruchtenschotel
  • Watermeloensorbet
  • Waterzooi van kreeft
  • Wijngaardslakken in een potje
  • Wijngelei uit Durbach
  • Wilde rijst met gebakken St. Jacobsschelpen
  • Winterse rumpot
  • Wokroll met kip en broccoli in sinaasappel-pindasaus
  • Zalm met mosselen
  • Zalmmoot met groente en crème fraîche
  • Zalmpakketje uit de oven
  • Zalmragoût met shii-take
  • Zalmrijst
  • Zalmrisotto
  • Zeeduivel Culiacin
  • Zeeduivel met ansjovissaus
  • Zeeduivel met baconbrochettes
  • Zeeuwse oester in zeetongfilet
  • Zeeuwse oesters en St. Jacobsoester
  • Zeeuwse oesters met champagnevinaigrette
  • Zeeuwse visragoût met groentereepjes
  • Zeevruchten laksa
  • Zeevruchten van Cuong
  • Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus