<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in Dick-274recepten.car
  • Aalbessengranité
  • Aardappel-groentestoofpot met Argentijnse steak
  • Aardbeien in rode-wijnsiroop
  • Aardbeien met munt en citroensorbet
  • Ananasijs
  • Anchoïade
  • Ansjovis tapenade
  • Appelsiensorbet met Grand Marnier
  • Artisjokbodems met garnalen
  • Artisjokbodems met grijze garnalen
  • Asperges met garnalen uit de wok 1
  • Asperges met garnalen uit de wok 2
  • Asperges met zalmblokjes in oosterse bouillon
  • Aspergesorbet met gefrituurd engelenhaar en frambozen
  • Avocado-ijs 2
  • Balsamico-aardbeien met noedels en pepermuntijs
  • Bananenbeignets met ahornsiroop
  • Bananencharlotte met gember
  • Bananenmousse met rum
  • Barbecuekruiden
  • Basisrecept ganache (chocoladesaus)
  • Basisrecept voor pizzasaus
  • Bavarois met vruchten
  • Bavarois van amandelen en galia-meloen
  • Bavarois van tomaat met garnaaltjes
  • Bearnaisesaus
  • Beurre marchand de vin (wijnkoopmansboter)
  • Bonbon van gerookte zalm gevuld met Hollandse garnalen
  • Citroentaart met pistachenootjes
  • Confituur van watermeloen
  • Crumble met papaja en banaan
  • Duo van appel en perenmousse
  • Eigenzinnige Javanais
  • Fasulye piyazi (witte bonen salade)
  • Feestelijk groentepannetje met scampi's en kreeft
  • Filet de boeuf à la bordelaise (ossehaas bordelese saus)
  • Filet de boeuf en croûte (ossehaas in deeg)
  • Filet de boeuf Stroganoff (ossehaas strgoanoff)
  • Filet de porc au curry (varkensfilet met kerrie)
  • Filet de porc aux légumes nouveaux (varkensfilet met nieuwe groenten)
  • Flanchet de veau à la Normande (Normandische kalfsschouder)
  • Focacciapizza met zeevruchten
  • Foie de porc à la bourgeoise (varkenslever van de burgervrouw)
  • Foie de porc en mousseline (varkenslever met mousseline)
  • Foie de veau à la charcutière (kalfslever van de slagersvrouw)
  • Fonds d'artichauts à la Niçoise (artisjokbodems uit Nice)
  • Fonds d'artichauts à la Normande (Normandische artisjokbodems)
  • Fruitwok met ti-punch
  • Garnalen-zalmtruffels
  • Garnalen in knoflook en kruiden
  • Garniture à la Brillat Savarin (garnituur Brillat Savarin)
  • Garniture à la Cancalaise (garnituur uit Cancale)
  • Garniture à la fermière (garnituur van de boerin)
  • Garniture à la Frascati (garnituur Frascati)
  • Garniture à la Marseillaise (garnituur uit Marseille)
  • Garniture à la Massena (garnituur uit Massena)
  • Garniture à la Talleyrand (garnituur Talleyrand)
  • Garniture à la Trouvillaise (garnituur uit Trouville)
  • Garniture à la Walewska (garnituur Walewska)
  • Gebakken krieltjes met citroen en koriander
  • Geflambeerde bananen met Mandarine Napoléon
  • Geglaceerde vijgen met amandelijs
  • Gegratineerde peren met roquefort
  • Gegrilde tonijn met komkommersalade
  • Gehaktschotel met banaan
  • Gehaktschotel met rijst
  • Geitenkaasflapjes met rauwkostsalade
  • Gelei van rode vruchten met champagne
  • Gemarineerde vijgen
  • Gepocheerde maïskip met vanillesaus
  • Gepocheerde peren met gember en munt
  • Geroosterde zalm met mediterrane salade
  • Gestoofde uien met tomaat
  • Gevulde courgette met makreel
  • Gevulde eitjes met gerookte vismousse
  • Gevulde kipfilet met tagliatelle
  • Gewokte zalm met ketjap-citroensaus
  • Gianduia-ijs
  • Gigot d'agneau en chevreuil (lamsbout op de wijze van ree bereid)
  • Glace à la crème aux framboises (roomijs met frambozen)
  • Gouden appelbolletjes
  • Granny Smith sorbet
  • Gratin van chasselas met armagnac-sabayon
  • Hartige tomatensorbet
  • Hazelnootparfait
  • Hojaldre de champiñon (paddestoelpasteitjes)
  • Horentjes van pannenkoek met ijs en fruit
  • Insalata di arance (sinaasappelsalade)
  • Italiaanse gehaktballetjes
  • Italiaanse kalfsspies met gestoofde groenten
  • Jambon farci au porto (gevulde ham met port)
  • Kaastaart met appeltjes
  • Kabeljauwschotel met havermoutkorstje
  • Kalkoenfilet in Thaise saus
  • Kalkoenfilet met paprika
  • Kaneelcrème met vijgen in portwijn
  • Kersensorbet
  • Kervelsoep met gerookte haring
  • Ketjapkip met sambalprei en rijst
  • Kipragoût 2
  • Kipschnitzel met gepofte aardappel
  • Kiwi shake
  • Koolvis met groenten en rijst
  • Krabsalade met tomaat
  • Kramiekbrood
  • Kroepoektoast met biefstuk
  • Krokante kip met spinazie
  • Kruidige haaskarbonades met andijvie
  • Krulstaart in hesp en kaas
  • Kwark met nectarine
  • Kwarkroom met meloen
  • Langostinos gratinados (gegratineerde langoustines)
  • Lapin aux pruneaux (konijn met gedroogde pruimen)
  • Lapin à la Brevent (konijn Brevent)
  • Lasagnetorentje met buffelmozzarella en pesto
  • Lauwwarme zalmsalade
  • Lekkerbekjes met bietensalade
  • Lintpasta met lente-spinaziesaus
  • Linzencurry
  • Maaltijdsalade met aardbeien en brie
  • Maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien
  • Maatjessalade met Noordzeegarnalen
  • Macaroni al forno con macinata di manzo, piselli, peperone giallo e funghi (macaroni uit de oven met gehakt, erwtjes, ge
  • Macaroni caprese
  • Mangoís met passievruchtensaus
  • Mediterrane kabeljauw met penne
  • Meloensorbet
  • Meloenvla met gember
  • Mexicaans rundvlees
  • Mexicaanse rolletjes
  • Mexicaanse wrap-tortilla
  • Médaillons de veau au calvados (kalfsmedaillons met calvados)
  • Médaillons de veau au whisky (kalfsmedaillons met whisky)
  • Médaillons de veau à l'armagnac (kalfsmedaillons met armagnac)
  • Médaillons de veau à la Guyenne (kalfsmedaillons uit Guyana)
  • Mie met kerriemosselen
  • Mie met zoetzure saus
  • Mihoen met zoetzure saus
  • Mixed grill met maïs
  • Mosselmaaltijd met bier
  • Mosterd-visragoût
  • Mosterdvisschotel
  • Nasi met vleesreepjes en boontjes
  • Noisettes d'agneau aux champignons (lamsnootjes met champignons)
  • Noisettes d'agneau des tournelles (lamsnootjes tournelles)
  • Oeufs 'bocage' (eieren uit het bos)
  • Oeufs brouillés au bacon et aux tomates (roereieren met bacon en tomaten)
  • Oeufs brouillés aux croûtons (roereieren met croûtons en ham)
  • Oeufs gitane en cocotte (eieren in een cocotte van de zigeunerin)
  • Oeufs pochés à la Florentine (gepocheerde eieren uit Florence)
  • Oeufs pochés à la hussarde (gepocheerde eieren te paard)
  • Oeufs pochés à la Toupinel (gepocheerde eieren Toupinel)
  • Omelette à la bûcheronne (omelet van de houthakkersvrouw)
  • Oosterse rosbief
  • Op Thailand geïnspireerde meloensalade
  • Ovenaardappeltjes met kaas en tartaar
  • Ovenschotel met krieltjes
  • Paprikataart met kaas
  • Passievruchtenflummery
  • Pasta-andijvieschotel
  • Pasta met asperge-champignonsaus
  • Pasta met ham en brie
  • Pasta met quorn stukjes
  • Pasta met verse zalm
  • Pasteitjes met eierragoût
  • Penne met geroosterde uien en paprika
  • Penne met tuinboontjes en artisjok
  • Perdreaux aux noix (patrijs met walnoten)
  • Perdreaux farcis au porto (gevulde patrijs met port)
  • Peren met eiwitschuim, chocoladesaus en Poire Williams
  • Pigeons aux champignons (duiven met champignons)
  • Pigeons à la crème (duiven met room)
  • Pintade Alexandre III (parelhoen Alexander III)
  • Pintade aux pruneaux (parelhoen met pruimen)
  • Pintades farcies (gevulde parelhoen)
  • Piramides van geitenkaas met citrusvruchten en sinaasappelpeper
  • Pistolet met crème de camembert en geroosterde paprika
  • Pittige kaasfondue
  • Pittige rundvleessoep
  • Pittige vissoep
  • Pizza-man
  • Pizza calzone
  • Pommes de terre frites (pommes frites)
  • Portabellas rellenos con mariscos (portabella's gevuld met zeebanket)
  • Poulet aux clementines (kip met clementines)
  • Purée de marrons (kastanjepuree)
  • Quenelles van citroenkwark met fruitsla op een coulis van framboos
  • Quinoacake met appel en walnoten
  • Ragoût met tuinkruiden
  • Rauwe ham met groene olijvensaus
  • Risotto met broccoliburger
  • Risottorijst met kip en mango
  • Riz à la Milanaise (Milanese rijst)
  • Rode-uienconfituur
  • Rode rijst met braadworst
  • Roerbakschotel met satésaus
  • Roergebakken witlof met runderreepjes
  • Romige fruitpannenkoeken
  • Romige kipragoût
  • Roomijs met peertjes en karamelsaus
  • Roomsoep met rivierkreeftjes
  • Rundervinken met rode uienjus
  • Rundervinkschotel met courgette
  • Rundvlees tandoori met cashewnotenrijst
  • Saffraan-honing-amandelcake
  • Salade met gebakken garnalen
  • Salade niçoise met gebakken tonijn
  • Salade van rape (zeeduivel) met courgette
  • Sardinas en escabeche (gemarineerde sardines)
  • Satéstukjes met oosterse salade
  • Sauce aux airelles (saus met veenbessen)
  • Sauce poivrade (pepersaus)
  • Sauce zingara (zigeunersaus)
  • Saumon au sancerre (zalm met sancerre)
  • Saumon aux poireaux (zalm met prei)
  • Saumon à l'Indienne (Indische zalm)
  • Schnitzelsandwich met kaas
  • Scholrolletjes
  • Shoarmabroodjes met biefstuk
  • Shoarmataart
  • Sinaasappelcrème met pistachenoten
  • Sinaasappelen met rum en vanille
  • Sinaasappelsorbet 2
  • Slaatje met zure haring
  • Snelle macaroni met rucola-tomatensla
  • Soep met bosui en surimi
  • Soesjes met gerookte zalm of ham
  • Sole à la Borvo (zeetong Borvo)
  • Sole à la Caraibienne (Caribische zeetong)
  • Sopa almendra (Spaanse amandelsoep)
  • Sorbet aux pommes (sorbet van appel)
  • Spaghetti met broccoli en citroen
  • Spekflapjes met Oud-Brugge
  • Stamppot met Catalaanse worst
  • Steak de boeuf à la moutarde (biefstuk met mosterd)
  • Steak de boeuf Grand Père (grootvaders biefstuk)
  • Steak met komkommersaus
  • Stevige aardappelsalade
  • Stokbroodje leverworst
  • Suprême de canard Maréchal (eendeborstfilet Maréchal)
  • Suprême de volaille à la crème au madère (kipfilet met madeirasaus)
  • Surprise!
  • Tagliatelle con proscuitto
  • Tartaartjes met perensaus
  • Tarte tatin à la Piet
  • Tartiflette 3
  • Tortellini met room en spek
  • Tortilla's met kip en noten
  • Tournedos à l'orange et au poivre vert (tournedos met sinaasappel en groene pepers)
  • Tropische kwark
  • Tuinbonensalade
  • Uienburgers met komkommersalade
  • Uiensaus
  • Viskruiden
  • Vismarinade
  • Visspies met gebakken courgette
  • Vlaamse cassonadetaart
  • Vleeskruiden
  • Vleesmarinade
  • Vuurkruiden
  • Warme appel-perentaartjes
  • Wokschotel met perzik en rijst
  • Worstenbroodjes
  • Wraps met kip
  • Yoghurtflip met perzik en speculaaskruim
  • Zalmfilet met spinazie
  • Zalmpakketjes met mie
  • Zelfgemaakte tomatenketchup
  • Zigeunerschotel
  • Zoetzure kip met rijst
  • Zomerse kikkererwtensoep
  • Zomerse stamppot met hotdogs
  • Zwarte en groene pasta scampi
  • Zwitserse salade