<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in Dick-300recepten.car
  • Aardappel-kaaskroketten
  • Aardappel-tomatenpuree met kip
  • Aardappel en preitaart met cantharellen
  • Aardappelpizza met radicchio
  • Aardappelsalade met ansjovis
  • Aardappeltaart met gruyère, knoflook en peterselie
  • Aardbei-bosbessencrème met ahornsiroop
  • Aardbeien-rabarbertaart
  • Aardbeientaart 4
  • Abrikozen-appeltaart met kruimelkorstje
  • Abrikozenflan 2
  • Abrikozenvlaai met amandelvulling
  • Aceitunas gigantes (gestoofde reuzenolijven)
  • Ajam saté met gewokte prei-noedels en seroendeng
  • Albondigas con picada de almendra (gehaktballetjes in amandelsaus)
  • Almejas en salsa de almendra (venusschelpen in amandelsaus)
  • Amandelcake 2
  • Amandelcake met chocolade
  • Amaretti-appelcrèpetaart met karamelsaus
  • Amerikaanse peren-rijsttaart
  • Ananas-beignets
  • Ananascrème
  • Andijviestamppot met baconrolletjes
  • Anouchabour (zoete soep)
  • Ansjovisfilets met zwarte olijven
  • Apfelstrudel 5 (bladerdeeggebak met appelen en rozijnen)
  • Appel- en amandeltaartjes
  • Appel-kaastaart
  • Appel-perencompote
  • Appelbeignets met bier
  • Appelflappen met kaneel en rozijntjes
  • Appelflensjes van De Koninck
  • Appelkruimeltaartjes
  • Appelschuimtaart
  • Appeltaart met hazelnoten
  • Appeltaart met lavendelhoning
  • Appeltaart met olijfolie
  • Appelvla
  • Arroz-doce (Portugese zoete rijstpudding)
  • Arroz con leche casa lucio (rijstpudding op Asturische wijze)
  • Artisanaal brood
  • Artisjoktaart
  • Asperge-champignonpizza
  • Asperge-kipcocktail
  • Asperge-slataartjes
  • Asperge-spinazietaart
  • Aspergefeuilletés met oester en truffel
  • Aspergequiche met garnalen
  • Asperges met kiprollade in kerriesaus
  • Aspergetaart 3
  • Aspergetaart met prei en varkensvlees
  • Aspergetaart met varkensvlees
  • Aspergetaart met zalm 2
  • Aspergetaartjes 2
  • Atún con naranja (tonijn met sinaasappel)
  • Aubergine met kaas en garnalen
  • Baba au Rhum
  • Babi ketjap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst
  • Bananencake 2
  • Bananencake met pecannoten
  • Bananengebakje met mascarpone
  • Bananenpuddinkje met cointreau
  • Banh dua ra men: kokoskaramel
  • Barquettes
  • Basisrecept kruimeldeeg
  • Basisrecept Moskovisch beslag met chocolade
  • Basisrecept pannenkoeken van tarwemeel
  • Basisrecept voor perfect brood
  • Bella Helena (amandelbiscuit met chocolade- en perenmousse)
  • Berenjena en adobo (gemarineerde aubergine)
  • Biologische pastaschotel
  • Biscuitkrans met amandelen
  • Biscuittaart met banketbakkersroom en kiwi's
  • Bizcocho borracho (dronken cake)
  • Bladerdeeggebak met frambozen en vanillesaus
  • Bladerdeegtaart met yoghurtcrème
  • Bloedworst met tomaat en knoflook
  • Boerenkoolstamppot
  • Boletes rellenos (kastanjechampignons gevuld met varkensvlees)
  • Boquerones al ajillo y guindilla (verse ansjovis met look en groene piment)
  • Boquerones rebozados con salsa meniere (verse ansjovis in botersaus)
  • Bread and butterpudding 2
  • Bretonse appeltaart
  • Broa (maïsbrood)
  • Broccolischotel
  • Brocheta de rape (brochette van zeeduivel, gambas en paprika)
  • Brochetas de langosta y pollo (spiesjes van kreeft en kip)
  • Brochetas de rape con bacon (zeeduivelspiesjes met spek)
  • Brochetas fritas de champiñones al bacon y ajo (gefrituurde brochettes met champignons en spek)
  • Bruschetta met spinazie
  • Buñuelos de alcachofas con salsa de tomate (artisjokbeignets in tomatensaus)
  • Buñuelos de bacalao con alioli (kabeljauwbeignets met knoflooksaus)
  • Buñuelos de espinaca y queso (spinazie-kaassoesjes)
  • Cake met abrikozenspread
  • Calamares a la parrilla en vinagreta (gegrilleerde pijlinktvis in vinaigrette)
  • Calamares a la plancha (gegrilde pijlinktvis)
  • Calamares fritos, estilo Andaluz (gefrituurde pijlinktvis uit Andalusië)
  • Cebolletas al vinagre de jerez (zilveruitjes in sherryazijn)
  • Ceviche de gambas (garnalensalade)
  • Champignons met look
  • Champiñones al ajillo (paddestoelen met knoflook)
  • Champiñones rellenos : Gevulde champignons met chorizo
  • Chinese roerbakschotel 2
  • Chipirones a lo pelayo (gestoofde pijlinktvis met uien)
  • Choc choc chip cookies
  • Courgettekoekjes
  • Couscous met pittige biefstuk
  • Couscous met vissticks
  • Couscoussalade 2
  • Croquetas de paella (paellakroketjes)
  • Croquetas de patata y queso (aardappel-kaaskroketjes)
  • Crostini met limoenboter en gerookte zalm
  • Culiacin de rape (pittige gemarineerde zeeduivelspiesjes)
  • Donuts 3
  • Echine de porc a la bière (varkensrollade met bier)
  • Echine de porc a la bonne femme (varkensrollade van de huisvrouw)
  • Echine de porc a la crème d'endives (varkensschijven met witlof in room)
  • Echine de porc a la jardinière (varkensrollade met jonge groenten)
  • Echine de porc a la moutarde (varkensschijven met mosterd)
  • Echine de porc a la vigneronne (varkensrollade van de wijnbouwersvrouw)
  • Echine de porc au curry (varkensrollade met kerrie)
  • Echine de porc marinée (gemarineerde varkensrollade)
  • Empanada Gallega de raxo (Galicische taart van varkensvlees en paprika)
  • Empanadas con queso (empanada's gevuld met rookkaas)
  • Empanadillas Valencianas (pasteitjes met tonijn en tomaat)
  • Ensalada de atun (tonijnsalade)
  • Ensalada de mariscos (mosselen met garnalen en inktvis)
  • Ensalada de mariscos (zeevruchtensalade)
  • Ensalada de pescado (gemarineerde vissalade)
  • Ensalada de veiras (salade van sint-jakobsvruchten)
  • Ensalada de zanahoria (wortelsalade uit Andalusië)
  • Ensalada Rusa (russische salade)
  • Entrecôte au poivre vert (entrecôte met groene pepers)
  • Entrecôte à l'escondidinho (entrecôte escodidinho)
  • Entrecôte à la Beaujolaise (entrecôte uit de Beaujolais)
  • Entrecôte à la béarnaise (entrecôte met béarnaisesaus)
  • Entrecôte à la Bordelaise (entrecôte uit Bordeaux)
  • Entrecôte à la grand mère (grootmoeders entrecôte)
  • Entrecôte à la Lyonnaise (entrecôte uit Lyon)
  • Entrecôte Bercy (entrecôte uit Bercy)
  • Entrecôte Cap d'Ail (entrecôte uit Cap d'Ail)
  • Entrecôte marchand de vin (entrecôte van de wijnkoopman)
  • Epaule d'agneau à l'albigeoise (lamsschouder albigeoise)
  • Epaule d'agneau à l'estragon (lamsschouder met dragon)
  • Epaule d'agneau à la Bordelaise (lamsschouder uit Bordeaux)
  • Epaule d'agneau à la Grecque (lamsschouder op z'n Grieks)
  • Epaule d'agneau en papillotes (lamsschouder in perkament)
  • Epaule d'agneau en persillade (lamsschouder persillade)
  • Epigrammes d'agneau aux lentilles (lamsrib met linzen)
  • Epinards au jambon cru (spinazie met rauwe ham)
  • Epinards à l'Anglaise (spinazie op z'n Engels)
  • Epinards à la béchamel (spinazie met béchamelsaus)
  • Epinards à la crème (spinazie à la crème)
  • Escabeche de calamares (gemarineerde inktvis)
  • Escalopes de porc au cidre (varkensoesters met cider)
  • Escalopes de porc aux champignons (varkensoesters met champignons)
  • Escalopes de porc à la Baloise (varkensoesters uit Bazel)
  • Escalopes de porc à la Bohemienne (varkensoesters uit Bohemen)
  • Escalopes de porc à la chasseur (varkensoesters van de jager)
  • Escalopes de porc à la Hongroise (Hongaarse varkensoesters)
  • Escalopes de porc à la Mexicaine (Mexicaanse varkensoesters)
  • Escalopes de porc à la Riche (varkensoesters Riche)
  • Escalopes de porc Mireille (varkensoesters Mireille)
  • Escalopes de veau au Cidre (kalfslapjes met cider)
  • Escalopes de veau au porto (kalfslapjes met port)
  • Escalopes de veau aux asperges (kalfslapjes met asperges)
  • Escalopes de veau aux bananes (kalfslapjes met bananen)
  • Escalopes de veau aux epinards (kalfslapjes met spinazie)
  • Escalopes de veau à l'Andalouse (kalfslapjes uit Andalusië)
  • Escalopes de veau à la ciboulette (kalfslapjes met bieslook)
  • Escalopes de veau à la Corse (Corsicaanse kalfslapjes)
  • Escalopes de veau à la crème de roquefort (kalfslapjes met roquefortsaus)
  • Escalopes de veau à la Cubat (kalfslapjes Cubat)
  • Escalopes de veau à la Dijonnaise (kalfslapjes uit Dijon)
  • Escalopes de veau à la grand mère (kalfslapjes op grootmoeders wijze)
  • Escalopes de veau Casimir (kalfslapjes Casimir)
  • Escalopes de veau comme en Berry ( kalfslapjes uit Berry)
  • Escalopes de veau Créole à l'avocat (Creools kalfsvlees met avocado)
  • Escalopes de veau du Holstein (Holsteiner schnitzel)
  • Escargots met chevagnekaas in bladerdeeg
  • Faisan Argenteuil (fazant uit Argenteuil)
  • Faisan à la Bourguignonne (Bourgondische fazant)
  • Faisan à la crème (fazant met room)
  • Faisan à la Normande (Normandische fazant)
  • Faisan Demidoff (fazant Demidoff)
  • Faisan flambé (geflambeerde fazant)
  • Fèves au lard (tuinbonen met spek)
  • Fèves à l'Anglaise (tuinbonen op z'n Engels)
  • Filet d'agenau au riz et aux abricots (lamsfilet met rjst en abrikozen)
  • Filet d'agenau à la Bressane (lamsfilet uit Bresse)
  • Filet d'agenau à la Parmentier (lamsfilet Parmentier)
  • Filet d'agenau en croûte (lamsfilet in deeg)
  • Filet de boeuf au chablis (ossehaas met chablis)
  • Filet de boeuf au champignons (ossehaas champignons)
  • Filet de boeuf au fenouil (ossehaas met venkel)
  • Filet de boeuf au porto (ossehaas met port)
  • Filet de boeuf aux pousses de bambou (ossehaas met bamboescheuten)
  • Filet de boeuf ax pruneaux (ossehaas met gedroogde pruimen)
  • Filet de boeuf à l'Arlésienne (ossehaas uit Arles)
  • Filet de boeuf à l'Orientale (oriëntaalse ossehaas)
  • Filet de boeuf à la Viennoise (Weense ossehaas)
  • Filet de boeuf Nicolas (ossehaas Nicolas)
  • Garnalencocktail 2
  • Garniture à la Brancas (garnituur Brancas)
  • Garniture à la duchesse (garnituur van de hertogin)
  • Garniture à la Niçoise (garnituur uit Nice)
  • Garniture à la Parisienne (garnituur uit Parijs)
  • Garniture à la Provençale (garnituur uit de Provence)
  • Gebakken mosselen met champignons
  • Gerookte vismayonaise met knoflooktoast
  • Gevulde kastanjechampignons met Boursin en groene kruiden
  • Gigue de hevreuil à la broche (reebout aan het spit)
  • Haricots verts à l'ancienne (sperzieboontjes op oude wijze)
  • Hutspot met salami
  • Jambon au Xeres (ham met sherry)
  • Jambon de marcassin au Curaçao (geroosterd wild zwijn met Curaçao)
  • Jambon en feuilletée (ham in bladerdeeg)
  • Kaas-havermoutpannenkoekjes
  • Kippenragoût met dekseltje
  • Knapperige hapjes van Noorse diepzeegarnalen met kruiden
  • Koude tomatensoep met kip
  • Lapin au cidre (konijn met cider)
  • Lapin à la Bressane (konijn uit Bresse)
  • Lapin à la Camarguaise (konijn uit de Camarque)
  • Lapin à la ciboulette (konijn met bieslook)
  • Lentegroenten met mie
  • Lièvre à la Chaber (haas Chabert)
  • Lièvre en gibelotte (ragoût van haas)
  • Maatjes op tortillachips met kruidige salsa
  • Maïs kippensoep
  • Mejillones con espinacas (mosselen met spinazie)
  • Mexicaanse entrecôte
  • Médaillon de chevreuil sauce grand veneur (reemedaillons met grand veneursaus)
  • Médaillons de veau Alexandra (kalfsmedaillons Alexandra)
  • Médaillons de veau Ile-de-France (kalfsmedaillons Ile-De-France)
  • Médaillons de veau Marengo (kalfsmedaillons Marengo)
  • Nasi goreng 5
  • Noisettes d'agneau à la dreux (lamsnootjes dreux)
  • Noisettes de chevreuil Walkyrie (reemedaillons walkyrie)
  • Oeufs à l'Indienne (Indische eieren)
  • Oeufs à la Dijonnaise (eieren uit Dijon)
  • Oeufs brouillés aux pointes d'asperges (roereieren met asperges)
  • Oeufs cocotte à la fermière (eieren in een cocotte van de boerin)
  • Oeufs en meurette (eieren in wijnsaus)
  • Oeufs pochés à la Polonaise (gepocheerde eieren uit Polen)
  • Omelette à l'aiglefin (omelet met schelvis)
  • Oosterse kippensoep met shii-take en paksoi
  • Pasteitje met stroganoffragoût
  • Patétoast met tuinkruiden
  • Perentaart met chocolade
  • Perentaart met stilton
  • Poulet au cognac (kip met cognac)
  • Provençaalse rosbief
  • Pruimengebak 1
  • Pruimengebak 2
  • Râble de lièvre aux poivres verts (hazerug met groene pepers)
  • Râble de lièvre à la crème (hazerug met room)
  • Râble de lièvre à la Diane (hazerug Diane)
  • Rijk gevulde soto ayam-tafel
  • Rijst met gevulde ham-kaassaus
  • Rijst met pistachenoten
  • Ris de veau à l'abricot (kalfszwezerik met abrikozen)
  • Ris de veau à la Bressane (kalfszwezerik uit Bresse)
  • Roerbakschotel met rosbief
  • Rumcake met sinaasappel en citroen
  • Sabayon
  • Salade met geitenkaas
  • Salmis de faisan (ragoût van fazant)
  • Satéschnitzel met groenteroerbak
  • Sauce Suédoise (Zweedse saus)
  • Saumon à la ciboulette (zalm met bieslook)
  • Saumon Vernet (zalm Vernet)
  • Scones met jam
  • Selle d'agneau à la Dubarry (lamszadel Dubarry)
  • Selle de chevreuil à la crème (reerug met roomsaus)
  • Selle de chevreuil à la Moscovite (Moskouse reerug)
  • Snelle druiventaart
  • Snelle ijstaart
  • Sole à la Dugleré (zeetong Dugleré)
  • Sorbet aux cassis (sorbet van cassis)
  • Sorbet met rode vruchten
  • Spaghetti met twee kleuren bonen
  • Spiesen met geroosterde groenten
  • Stamppot rode ui met rookworst
  • Taartjes met rabarber
  • Thaise viscurry, knapperige groenten en korianderrijst
  • Tomaatjes gevuld met avocado en grijze garnalen
  • Tomaten-paprikasoep met ansjovis
  • Tonijntapenade 2
  • Torta di mele (appeltaart met amandelen)
  • Tortilla met gerookte zalm en cocktailtomaatjes
  • Tournedos aux morilles (tournedos met morilles)
  • Tournedos à la Piémontaise (tournedos uit Piémont)
  • Tournedos marinés Vendôme (gemarineerde tournedos Vendôme)
  • Varkenshaasje met romige bosuitjessaus
  • Veau au chablis (kalfsvlees met chablis)
  • Vegetarische spaghetti
  • Zalm met spinaziepasta
  • Zuurkool-ovenschotel
  • Zwartewoudtaart