<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in Dick-364recepten.car
  • Aardappel- en waterkerssoep met leng
  • Aardappelsalade met haring 2
  • Açorda à Alentejana (broodsoep met knoflook en ei)
  • Aïgo saou (Provençaalse vissoep)
  • Ajam boemboe Bali
  • Ajam boemboe roedjak
  • Ajam goreng (gebakken kip) 1
  • Ajam goreng (gebakken kip) 2
  • Ajam goreng (gebakken kip) 3
  • Ajam opor
  • Ajam palembang
  • Ajam pangang (geroosterde kip) 1
  • Ajam pangang (geroosterde kip) 2
  • Ajam pedis (hete kip) 1
  • Ajam pedis (hete kip) 2
  • Ajam setan
  • Ajam tomat
  • Ajo blanco (Spaanse amandelsoep met witte druiven)
  • Amandel-aspergesoep
  • Ameijoas na cataplana (schelpdieren zoals in de Algarve)
  • Andalusische soep
  • Appelsinsill med honung (sinaasappelharing met honing)
  • Appelsoep met curry
  • Ardenner vink met wittebonenschotel en aardappelpuree
  • Aspergeroomsoep 2
  • Aspergeroomsoep met komkommer en rode biet
  • Aspergeroomsoep met zalm en Chevagne
  • Asperges met witte wijnsaus
  • Aspergesalade met truffelvinaigrette
  • Australische groene mosselen met tomatenkerriesaus
  • Avocado gevuld met St. Jakobsschelpen
  • Avocadosoepje met primeurgroenten
  • Bacon-walnoten salade
  • Bananenvla met chocoladerozijnen
  • Barbecue spareribs
  • Basilicumsoep met reepjes kalfslever
  • Basisrecept voor verse wijngaardslakken
  • Bbq-karbonade
  • Beef sweet and sour met bami
  • Beefspiezen met venkel-sinaasappelsalade
  • Beursje met kleine grijze escargots
  • Biefstukreep uit de wok
  • Bisque van grijze garnalen
  • Bisque van Noordzeegarnalen met kerrie
  • Bisque van shii-take en tomaten
  • Bleekselderijsoep met sinaasappel
  • Bloedsinaasappelcompote met meringue
  • Bloemkoolmousse met garnalensaus
  • Bloemkoolroomsoep met mosselen
  • Bloemkoolsoep met Noordzeegarnalen en scampi
  • Bobs temptatie (gegratineerd fruit)
  • Boeren borsjtsj
  • Boerenkoolschotel uit de oven
  • Boeuf bourguignon 6
  • Bol met komkommer en geitenkaas
  • Bolliaanse mosselen
  • Bonte bonensoep met kalfsschenkel
  • Bonte pastasalade met kip
  • Boontjessalade met gerookte forel
  • Borrelribjes
  • Bospaddestoelenvelouté met scampi's
  • Bosvruchten-kwarkshake
  • Boterboontjes met ontbijtspek
  • Botersaus met dragon
  • Bouillabaisse 2
  • Cacik 2 (komkommer met yoghurtsaus)
  • Cajun popcorn (krokante gekruide garnalen)
  • Camarão com piri-piri (met whisky geflambeerde gambas met piri-piri)
  • Camembert-aardappelschotel
  • Camemberttaartjes
  • Canderli (broodgnocci met salami en bacon)
  • Canh chua ca (pikante Vietnamese vissoep)
  • Cannelloni met gehakt en spinazie
  • Cannelloni met kaas- en tomatensaus
  • Cannelloni van superanoham met kreeft en asperges
  • Caracoles à la Catalana (escargots op Catalaanse wijze)
  • Carambolebeignets met frambozencoulis
  • Carne alentejana (varkensblokjes met venusschelpen)
  • Carolina jacobsschelpen
  • Carpaccio van St Jakobsschelpen
  • Carpaccio van St Jakobsvruchten en flan van raketsla
  • Carpaccio van tonijn en jakobsschelpen met zeebaarstartaar
  • Carpaccio van zalm met salade van aardappel en komkommer
  • Cassata
  • Cassolette d'escargots au Chablis (slakkenpotje met Chablis)
  • Citroenbavarois met bessengelei
  • Deegwaren met kappers
  • Demoisellekreeftjes met verse kruiden
  • Diepe oesters met ganzenlever en appeltjes
  • Dijonspies met romige appelsaus
  • Dim-sum met garnalen en fijne tuinkruiden
  • Dim sum (gestoomde garnalenpastei met bieslook)
  • Dim sum van rog en king'crab in bouillon met shii-take
  • Diplomatenpudding
  • Donder en hete bliksem
  • Driehoek van mosselen met tartaarsaus en tomaat-antiboise
  • Driekleurige chocoladeterrine
  • Druiven met sabayon van muskaatwijn
  • Druivenmuffins
  • Duivelse kip met sperziebonen
  • Duo van asperges met scampi op Italiaanse wijze
  • Duo van gevuld witlof en groentelasagne met boter van rozenbottelthee en mosselsabayon
  • Eierbloemsoep met St. Jakobsschelpen
  • Eiermie met omeletreepjes en ham
  • Eiertimbaaltje met krab
  • Empanadas de mejillones (mosselflappen)
  • Engelse appel en amaretti-taart
  • Engelse apple pie
  • Ensalada con roquefort (salade met roquefortdressing)
  • Ensalada de rnaranjas y limón (sinaasappelsalade met knoflook en rode wijn)
  • Ensalada San Isidro (gemengde salade uit Madrid)
  • Erwtencrèmesoep
  • Escargots au four (ovenschotel met slakken)
  • Escargots aux orties (escargots met netelboter)
  • Escargots à la Bourguignonne 2 (slakken à la bourguignonne)
  • Escargots à la mode de Beaune (slakken op de wijze van Beaune)
  • Escargots à la Périgourdine (escargots op de wijze van de Périgord)
  • Escargots forestière (paddestoelen met slakken en merg)
  • Etuvée de moules de bouchot à l'oignon (bouchotmosselen met uien)
  • Exotische fruitbrochettes met Blue Curaçao en honingsaus
  • Exotische fruitfondue
  • Fantasie van aardbeien
  • Fantasie van mango met kerrie en rode vruchten
  • Farfalle con salame, peperone en zucchine (farfalle met salami, paprika en courgette)
  • Farfalle met auberginesaus
  • Farfalle met gorgonzollasaus
  • Farfalle met roze garnalen
  • Farfalle met roze garnalen en prei
  • Farfalle met walnoten-hamsaus
  • Feestdiner voor groot en klein
  • Feestelijke bouchée met kreeft, kalfszwezerik en kalfstong
  • Fettuccine met mosselen
  • Fettuccini met romige scampi's
  • Fettucine met salie en geitenkaas
  • Fideos con mariscos (spaghetti met schelpdieren)
  • Fijn taartje met Zeeuwse mosselen en zuringsaus
  • Filet de porc à l'ananas (varkensfilet met ananas)
  • Filet de porc à l'Ecossaise (varkensfilet op z'n Schots)
  • Filet de porc façon chevreuil (varkensfilet bereid als ree)
  • Filet mignon de porc aux poireaux (varkenshaasje met prei)
  • Filet mignon de porc aux pruneaux (varkenshaasje met pruimen)
  • Filet mignon de porc à l'estragon (varkenshaasje met dragon)
  • Filet mignon de porc à l'orange (varkenshaasje met sinaasappel)
  • Filet mignon de porc à la Granadienne (varkenshaasje uit Granada)
  • Filet mignon de porc d'Arlon (varkenshaasje uit Arlon)
  • Filloas de mexilóns (flensjes met mosselen)
  • Flan brésilienne
  • Flan de manzana (Spaanse appelflan)
  • Flan met garnalen en bieslook
  • Foie de porc à l'Espagnole (varkenslever op z'n Spaans)
  • Foie de porc à l'Indonésienne (Indonesische varkenslever)
  • Foie de porc à la Beaujolaise (varkenslever uit de Beaujolais)
  • Foie de porc à la gitane (varkenslever van de zigeunerin)
  • Foie de veau aux anchois (kalfslever met ansjovis)
  • Foie de veau aux oignons (kalfslever met uien)
  • Foie de veau aux pommes (kalfslever met appel)
  • Foie de veau à l'américaine (kalfslever op z'n Amerikaans)
  • Foie de veau à l'orange (kalfslever met sinaasappel)
  • Frankfurterspiesen met frites
  • Gamba's met champignonroom
  • Gamba's met champignons in roomsaus
  • Gamba's met pittige mangodressing
  • Gamba's met tomaat en bleekselderij
  • Gamba's op een bedje van bieslook- en citroenrisotto
  • Gamba ratatouille
  • Gambas al ajillo (knoflookgarnalen)
  • Gambas al jerez con ajo (gamba's met sherry en knoflook)
  • Gambas con mahonesa y alcaparras: Verse garnalen met kappertjesmayonaise
  • Gambas en gabardinas (garnalen in een jasje)
  • Gambas picantes (garnalen met knoflook, olie en chilisaus)
  • Gambas picantes al ajillo (gambas met Spaanse peper en knoflook)
  • Gambaspiesjes met mango en papajadip
  • Gamberoni alla griglia con asparagi (gegrilde reuzegarnalen met asperges en zoete aardappelchips)
  • Ganda ham gevuld met St. Jacobsschelpen
  • Garidhes saganaki (gegratineerde scampi's met feta en Metaxa)
  • Garnaalkroketten 2
  • Garnalen, choisum en koriander
  • Garniture à l'Algérienne (garnituur uit Algiers)
  • Garniture à la Wladimir (garnituur Wladimir)
  • Garniture à la zingara (garnituur van de zigeunervrouw)
  • Gebakken gamba's met knoflook en uien
  • Gebakken witlof met runderreepjes
  • Gebakken zeetongfilet met garnalen en schorseneren
  • Gegratineerde pruimen met marsepein in sabayon van Orval
  • Gegratineerde schelp met mantelschelpnoten
  • Gegrilde lamskotelet met tijmworteltjes
  • Gekarameliseerde appelhoningtaart
  • Gelakte kreeft
  • Gepeperde chocoladetaart
  • Gevulde aardappel met garnalen en bieslook, aangestoofde prei en een mousselinesausje
  • Gevulde mosselen
  • Gigue de chevreuil sauce Diane (reebout met Dianasaus)
  • Granité van roze pompelmoes met cassissorbet
  • Groenteburger met kerrie-mangosaus
  • Groentecurry met kalkoen en gamba's
  • Hamburger met cowboysaus
  • Hangop met noten
  • Hapjes met vulling van ganzenlever, zwezerik en zoetwaterkreeftjes
  • Haringtartaar 2
  • Hartige taart 2
  • Heilbotmousse met gerookte sprot
  • Heilbotmousse met grijze garnalen
  • Helado de pasas de Malaga (muskaatijs)
  • Herfstcompote
  • Herfststoofpotje
  • IJs met warme appelkaneelcompote
  • IJsgekoelde mousse van pompelmoes en kokos
  • IJskoude honingyoghurt met vers fruit
  • IJsparfait met gedroogd en gekonfijt fruit
  • IJssoufflé van champagne en marc de champagne
  • Ile flottante (drijvend eiland)
  • Ile flottante met earl grey-thee en geraspte chocolade
  • In de oven gegaarde perzik met sinaasappel en noten
  • In gekookte ham geroosterde banaan
  • In rode wijn gepocheerde clemantines
  • Jacobsschelpdieren, langoustine en oester met gehakte shimidji-paddestoelen en tuinbonen
  • Jagerssaus
  • Jakobsschelpdieren met ratatouille-lasagnette, puree van avocado, groene mihoen en schijfjes chorizo
  • Jakobsschelpen met een kruidensausje
  • Jambalaya met ham en garnalen
  • Jambalaya met mosselen en aubergine
  • Jambon à la Dijonnaise (ham uit Dijon)
  • Jambon de marcassin aux fruits (ham van wild zwijn met vruchten)
  • Japanse garnalensalade
  • Kaas-fruitplankje
  • Kaasbrochette met appelfrietjes
  • Kaasburgers met spaghettirösti
  • Kaasfondue 5
  • Kaasfondue met ham en pesto
  • Kabak salatasi (Turkse courgette salade)
  • Kabeljauw-kerriesaus met banaan
  • Kabeljauw in romige limoensaus met peultjes en worteltjes
  • Kabeljauwfilet uit de oven
  • Kabeljauwpakketjes met witte-wijnsaus
  • Kalfsreepjes in tomatensaus
  • Kastanjeparfait
  • Ketjapmie met tomaat en knoflook
  • Kiwis met korstje
  • Kreeftencocktail
  • La delizia dei dogi (ijs van de dogen)
  • La Mouclade (mosselen met kerrie-saffraanroom)
  • Lagosta à moda de Peniche (gegrilde scampi's met rijst en tomatensaus)
  • Lamslende in Toscaanse stijl
  • Lamsrack met salsa verde
  • Langoustines à la crème de Léa (reuzengarnalen in roomsaus)
  • Langoustines in vanillesaus
  • Langoustines met penne tricolore en gekonfijte tomaten
  • Langoustines met truffel in krokant kataifadeeg
  • Lapin à l'Ardennaise (konijn uit de Ardennen)
  • Lapin à la Bulgare (Bulgaars konijn)
  • Lasagne met aubergines
  • Lasagne van land en zee
  • Lauwe salade van gestoomde pladijs
  • Lekkernij van kokos met passievruchten
  • Lemon kokosschnitzel met roergebakken paksoi
  • Maaltijdsalade met perzikdressing
  • Maaltijdsoep met spinazie en kip
  • Maatjessalade met appel en rode bietjes
  • Macaroni met champignon-notensaus
  • Macaroni met grillworst en tomaat
  • Macaroni met tomaten-vissaus
  • Mediterrane salade met sardines
  • Meringues met demerarasuiker en ananas
  • Médaillons de veau à la bergère (kalfsmedaillons van de herderin)
  • Médaillons de veau à la chasseur (kalfsmedaillons van de jager)
  • Médaillons de veau à la zingara (kalfsmedaillons van de zigeunerin)
  • Mosselen met bleekselderij en roquefort
  • Mosselen met Spaanse peper
  • Mosselen met witte wijn en Xeres
  • Nagerecht van peren met mascarpone
  • Nagerecht van rode vruchten met knapperige koekjes
  • Namagaki (Japans oesterassortiment)
  • Nasi met gewokte kabeljauw, limoen en koriander
  • Nasi met pangasiusfilet
  • Octopus met olijfolie en paprikapoeder
  • Oestercocktail met champagne
  • Oestercocktail met koude kaviaarsabayon
  • Oesters «Chez Panisse»
  • Oesters Charentais
  • Oesters in tempurabeslag met sesamzaad en limoen
  • Oesters met champagne 1
  • Oesters met geplette krielaardappel, besprenkeld met champagnevinaigrette
  • Oesters met kruidenboter en amandelschilfers
  • Oestersoep
  • Oeufs cocotte à l'oseille (eieren in een cocotte met zuring)
  • Oeufs cocotte à la tartare (eieren in een cocotte met tartaar)
  • Oie en blanquette (blanquette van gans)
  • Omelet met groenteverrassing
  • Pa amb tomàquet (Catalaans brood met tomaat, knoflook en olijfolie )
  • Pad thai-mie met garnalen 1
  • Pad thai-mie met garnalen 2
  • Paprikasoep met aubergine
  • Pasta Arabiata
  • Pasta met walnoten-peterseliepesto
  • Patatas bravas (gebakken aardappelen met ui en bacon)
  • Peer in Banyulswijn met geraspte zwarte chocolade
  • Perzikenkwark
  • Perzikensorbet
  • Pittige uientaart
  • Pot au feu met zalm
  • Preistamppot met hot dogs
  • Pudding van geitenmelk met gelei van rode bessen
  • Puree met gebakken tomaten
  • Quenelles van kreeft, preicoulis en gedroogde parmaham
  • Rabarber-frambozenbavarois met citroen
  • Rabarbercompote met gember uit de oven
  • Râble de lièvre Bernadette (hazerug Bernadette)
  • Rijst met gekleurde balletjes
  • Ris de veau Ami Fritz (kalfszwezerik Ami Fritz)
  • Ris de Veau à la Clamart (kalfszwezerik Clamart)
  • Ris de veau Demidoff (kalfszwezerik Demidoff)
  • Ris de veau en brioches (kalfszwezerik in briochedeeg)
  • Ris de veau en cocotte (kalfszwezerik in het pannetje)
  • Risotto met ham en champignons
  • Roerbak zalm
  • Romige kwarkmousse
  • Sabayon met appelen
  • Sabayon met frambozenbier
  • Salade met vitello, kreeft en pesto
  • Salata Caprese con salmone grillata e aseto balsamico (salade Caprese met gegrilde zalm en balsamico azijn)
  • Sauce Parisienne (Parijse saus)
  • Sauce suprême (suprèmesaus)
  • Sauce vin blanc (saus met witte wijn)
  • Sauce Yorkshire (Yorkshiresaus)
  • Schnitzeltjes met sambal badjaksaus en spinazie
  • Sint-Jacobsschelpen met limoen en krabvlees
  • Snelle nasi met saté
  • Sole Favart (zeetong Favart)
  • Spaghetti met broccoliroomsaus
  • Spinazieschnitzel met kruidenkrieltjes
  • Taart uit de Savoie
  • Taart van pannenkoeken met chocolade
  • Taartje van karamel en geflambeerde appeltjes Fine Bretagne
  • Tartaartjes met roomsaus
  • Tiramisu con lamponi (tiramisu met frambozen)
  • Tonijn met groene lasagna
  • Tropische vla met cruesli
  • Tutti frutti bladerdeeggebakjes
  • Udang goreng asam 2 (gebakken garnalen met tamarinde)
  • Udang kecap peteh (reuzengarnalen met ketjap en peteebonen)
  • Vanille-roompotjes met tamarillo's
  • Vanillebavarois 3
  • Vanillemousse met chocolade-muntsaus
  • Veau à l'ananas (kalfsvlees met ananas)
  • Veau à la Cotentine (kalfsvlees uit Cotentin)
  • Veau à la duxelles (kalfsvlees met duxelles)
  • Veau farci aux herbes (kalfsvlees gevuld met kruiden)
  • Venetiaanse cassata
  • Vispotje met wortel en peultjes
  • Walnotenijs
  • Walnotenijs met rum en koffie
  • Warm toetje uit de oven
  • Warme oesters met twee sauzen
  • Weense sachertorte 2
  • Wokrolls met groenten en surimi
  • Wraps met bonensalade
  • Yam som (pomelosalade met garnalen)
  • Yam thua pou (garnalen met bonen)
  • Zachte garnalencurry
  • Zachte sinaasappeltaart
  • Zalmtaart
  • Zalmtartaar
  • Zalmtomaten
  • Zuiderse tarweschotel met inktvis, koningskrab en garnalen