<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in Hugo-383recepten.car
  • 'Nsalata di Portualla (sinaasappelsalade) - 2 personen
  • Aardappelkroketten - 2 personen = 9 kroketten
  • Aardappelkroketten met amandelen - 2 personen
  • Aardappelpuree - 2 personen
  • Abrikozenflap - 2 personen (2 flappen)
  • Advocaatmousse met banaan en chocoladegarnituur - 6 personen
  • Agnès Sorel soep (rijke soep) - 2 personen
  • Ananas condé (rijstpap met ananas) - personen
  • Ananas op z'n Hawaïaans - 4 personen
  • Ananas/frambozencoulis - 20 personen
  • Anglaise (Engelse saus) - 20 personen
  • Appareil à quiche
  • Appelbeignets - 4 personen
  • Appelflap - 2 personen (2 flappen)
  • Appeltaartje met kaneelroomijs - 2 personen
  • Archiducsaus - 2 personen
  • Asperges met gerookte zalm en mousselinesaus (examen 2008) - 2 personen
  • Asperges op Vlaamse wijze - 2 personen
  • Baci di dama (Kusje van de dame) - dessert
  • Bami op Filippijnse wijze (hoofdgerecht) - FILIPPIJNEN - 8 personen
  • Bananenroomijs - 10 personen
  • Banketbakkersroom (moet zeer goed zijn anders catastrofe !!!!!!!!!!!) - 6 personen of 10 personen
  • Barbequesaus (Bbq) - 2 personen
  • Basissaus ook demi-glace saus genoemd
  • Bechamelsaus (op basis van een blanke roux ook warme roux genoemd)
  • Benedictijnse eieren - 2 personen
  • Beurre clarifié - geklaarde boter
  • Beurre manié
  • Béarnaisesaus (zie ook de snelle versie onderaan) - 2 personen
  • Biscuit - 8 personen
  • Biscuit voor een Kerststronk - 6 personen
  • Bisque van garnalen met room - 2 personen
  • Bladerdeeggebak met champignons (er mogen eventueel ook balletjes gehakt bij) - 2 personen
  • Bladerdeeggebakje met peer en pistache-ijs - 2 personen
  • Bladerdeeggebakjes met wijngaardslakken en zurkel - 2 personen
  • Blanke botersaus
  • Blanke roux (ook warme roux genoemd)
  • Bolognaisesaus - 2 personen
  • Bombay Aloo (bijgerecht - aardappelen) - INDIË - 4 tot 6 personen
  • Botersprits - 50 stuks
  • Bouillabaise op de wijze van Marseille - 2 personen
  • Broccolisoepje met bieslookroom en zalm - 2 personen
  • Bruchetta's (geroosterd brood) met Mozzarella en Serrano - 4 personen
  • Bruine fond
  • Cake - 8 personen
  • Cantuccini (koekjes) - 2 koekjes
  • Carmenvelouté - 2 personen
  • Chai Masala (thee) - INDIË - 4 personen
  • Château-aardappelen - 2 personen
  • Chocolade tiramisu met kersen in glas - 4 personen
  • Chocoladebiscuit - 6 personen
  • Chocoladebiscuit met boterroom (crème au beurre) - Paastaart - 6 personen
  • Chocoladeboterroom (crème au beurre) - 6 personen
  • Chocoladecake
  • Chocolademousse - 2 personen
  • Chocoladeroomijs - 10 personen
  • Chocoladesaus - 4 personen
  • Chocoladesaus om te napperen (vb. op éclair)
  • Chocoladetaartje - 2 personen
  • Chop Soy - 2 personen
  • Citroenmousse (kan ook met sinaasappel of pompelmoes of limoen, alle citrusvruchten) - 2 personen
  • Citroenolie - 2 personen
  • Clarif - 2 personen
  • Cocktail : "undercover" - 2 personen
  • Cocktailsaus (moet lichtroze zijn)
  • Consommé Célestine - 2 personen
  • Coupe Montmorency - 2 personen
  • Court-Bouillon algemeen
  • Court-Bouillon voor kreeft
  • Crème brûlée - 6 personen (kleine potjes)
  • Crême chantilly
  • Currysaus (saus) - ZUID-OOST AZIË - voor 16 tot 20 scampi's
  • Dame Blanche - 4 personen
  • De roux en andere bindmiddelen
  • Dessertenbord (20 personen)
  • Diplomatenpudding met vers fruit - 4 personen
  • Dubarrysoep - 2 personen
  • Eendenborst met colasaus geparfumeerd met limoen, gestamde aardappeltjes met pitolie, knolselder gegaard in room
  • Egeltjes van gehakt met rijst (klein hapje) - CHINA - 4 personen
  • Eieren "Chimay" (gegratineerd ei met champignonvulsel) - 2 personen
  • Engelse saus - sauce anglaise - 4 personen
  • Entrecote met choronsaus (getomateerde béarnaisesaus) en gebakken aardappelen - 2 personen
  • Erwtensoep met gerookte ham en kaascroûtons - 2 personen
  • Fazant op Brabantse wijze met gesauteerde aardappelen - 2 personen
  • Filetti di merluzzo alla trevisana - 2 personen
  • Filodeeg met spinazie en geitekaas - 4 personen
  • Flan met nootjes - 4 personen
  • Flensjes met bruine suiker - 4 personen
  • Flensjes Mikado - 4 personen
  • Flensjes Suzette - 4 personen
  • Flensjesdeeg - 4 personen
  • Flensjesdeeg met fijngehakte kruidenmengeling - 6 personen
  • Florentijnse soep (Florentijns genaamd door de spinazie) - 2 personen
  • Fondant (witte suikermassa voor bv. frangipane)
  • Forel in papillot met remouladesaus (Bbq) - 2 personen
  • Frambozenpeertjes met gegratineerde sabayon - 2 personen
  • Frambozensabayon - 2 personen
  • Frangipane - 6 à 8 stuks
  • French Coffee - 2 personen
  • Frieten en mayonaise - 2 personen
  • Fruittaartje - 16 stuks
  • Garburesoep (vochtafdrijvend) - 2 personen
  • Garnaalkroketten - 2 personen
  • Garnalen Bengali (hoofdgerecht) - INDIË - 4 à 6 personen
  • Garnalencurry met kokos - 4 personen
  • Garnalenrolletjes (voorgerecht - hapje) - VIETNAM - 20 stuks
  • Garnalensalade - 2 personen
  • Gastriquesaus - 2 personen
  • Gebakken aardappelen
  • Gebakken heilbot in bieslooksaus en asperges - 2 personen
  • Gebakken kaasplakjes - 4 personen
  • Gebakken witloof met spek en tomatensaus - 2 personen
  • Geflambeerde perzik - 2 personen
  • Gegratineerd geitenkaasje met lauwe appeldressing - 2 personen
  • Gegratineerd vispannetje met hertoginnenaardappelen 2 personen
  • Gegratineerde aardappelen
  • Gegratineerde hamrolletjes met witloof en aardappelpuree - 2 personen
  • Gegrilde aubergines, gourgettes, pepers,tomaten en uien
  • Gegrilde kipsaté met pindasaus (voorgerecht - hapje) - VIETNAM - 4 personen
  • Gegrilde Sardines met kappertjes en limoen - 4 personen
  • Gehaktballen in tomatensaus - 2 personen
  • Gehaktballetjes voor de soep - 2 personen
  • Gemarineerde kalkoenbrochette met citrusvruchten - 2 personen
  • Gemarineerde visfilet
  • Gemarineerde Zalm met Tomaat en Broccollimousse - 4 personen
  • Gemarmerde cake
  • Gentse waterzooi - 2 personen
  • Gepaneerde kalkoenfilet met limoensaus en gebakken aardappelen - 2 personen
  • Gepersilleerde aardappelen
  • Gepocheerde exotische vruchten - 4 personen
  • Gepocheerde heekfilet met prei (heek is een vaste en magere vis = kabeljauw) - 2 personen
  • Gepocheerde peer in een kleedje van ham - 2 personen
  • Gepocheerde zalm op Schotse wijze (door de Whisky) - 2 personen
  • Gerookte makreelfilets met mierikswortelroom - 2 personen
  • Gesauteerde aardappelen
  • Gevogeltebouillon - 2 personen
  • Gevogeltebrochette met groentespies en wasabi-slagroom (Bbq) - 2 personen
  • Gevogelteroomsoep met curry en tomatenblokjes - 2 personen
  • Gevulde aardappeltjes met Truffel en bospaddestoelen (DUUR) - 4 personen
  • Gevulde champignons in lookboter - 2 personen
  • Gevulde eieren met fijne kruiden - 2 personen
  • Gevulde konijnenfilet met portosaus en aardappelflensjes - 2 personen
  • Gevulde Mosselen op wijze van de Chef - 4 personen
  • Gratin van pompelmoes - 2 personen
  • Grietfilet met asperges en hertoginnenaardappelen - 2 personen
  • Grijze garnaaltjes me granaatappelpitjes - 6 personen
  • Groene aspergepunten met mousseline van witte wijn in gerookte heilbot (kan ook met gerookte zalm) - 2 personen
  • Groene curry - 4 personen
  • Groene Papayasalade (salade) - THAÏLAND - 4 personen
  • Groene pepersaus - 2 personen
  • Groentenloempia's - 4 personen
  • Groentenspies (Bbq) - 2 personen
  • Groententaartje - 2 personen
  • Hamburger met Provençaalse saus en gepersilleerde aardappelen - 2 personen
  • Hamkoekjes - 4 personen
  • Harde Wener
  • Hartige kaaspijpjes - 2 personen
  • Hasseltse koffie - 2 personen
  • Hazelnootmousse - 20 personen
  • Hazenfilet in rode bessenroom met oesterzwammen en amandelkroketten - 2 personen
  • Heldere brunoisesoep met fijne groenten - 2 personen
  • Hertoginnenaardappelen (pommes-duchesse) - 2 personen
  • Hollandse saus (juist vóór het serveren klaarmaken) - 2 personen
  • Hondshaai met pizzaiolasaus - 4 personen
  • Ierse stoofpot - 2 personen
  • Ijsroom
  • Irish Coffee - 2 personen
  • Italiaans kalfslapje met tomatensaus en pasta - 2 personen
  • Italiaanse bonensalade
  • Italiaanse koffie met amaretto - 2 personen
  • Juliennesoep - 2 personen
  • Kaaskoekjes - 2 personen
  • Kabeljauw op zijn Vlaams - 4 personen
  • Kalfsgebraad "Prins Orloff" met aardappelkroketten - 2 personen
  • Kalfskotelet met béarnaisesaus en frieten - 2 personen
  • Kalfskotelet met groene kruiden en natuuraardappelen (4cm hoog + langwerpig) - 2 personen
  • Kalkoenreepjes met gevulde aardappelen en aubergine - 2 personen
  • Kaneelroomijs - 10 peronen
  • Kastanje-aardappelen - 4 personen
  • Kerriebeignets (ook Samosa genoemd) - INDIË - 4 personen
  • Kerriesoep met garnalen (wel mixen maar niet door de puntzeef) - 2 personen
  • Kerststronk met slagroom - 6 personen
  • Kervelsoep (niet gebonden soep > dus niet mixen) - 2 personen
  • Kip " Generaal Tsao " - CHINA - 4 personen
  • Kip Tikka (voorgerecht) - INDIË - 4 personen
  • Kippenbouillon (niet gemixte soep ? groenten fijn en klein snijden) - 2 personen
  • Kiwi met korstje en aardbeienijs - 2 personen
  • Knolseldersaus - 2 personen
  • Knolseldersoep - 2 personen
  • Koffieroomijs - 10 personen
  • Koftas balletjes (voorgerecht) - INDIË - 20 à 25 stuks
  • Kokos & Kip soep (soep) - THAÏLAND - 4 personen
  • Kokosijsroom - 6 personen
  • Konijn op de wijze van Sechuan (wokken). - 2 personen
  • Konijn op Vlaamse wijze - 2 personen
  • Koninginnepasteitjes met frieten - 2 personen
  • Kreeft in eigen nat (à la nage) - 2 personen
  • Kreeft thermidor - 2 perssonen
  • Krokant slaatje met kippenreepjes en champignons - 2 persoen
  • Krokante noedels (bijgerecht) - VIETNAM - 4 personen
  • Krokante noedels met vlees, kip en scampi's (hoofdgerecht) - VIETNAM - 4 personen
  • Kruidenkorstjes - 2 personen
  • Kruidig pannenkoekje met witbier en garnaaltjes (Bbq) - 4 personen
  • Kruidige Eiwitschuimpjes met garnituur
  • Lam Korma (hoofdgerecht) - INDIË - 4 à 6 personen
  • Lamscarré met lentegroenten en nieuwe aardappelen - 2 personen
  • Lamskerrie met pilavrijst - 2 personen
  • Lamskoteletten met Dijonaisesaus - 2 personen
  • Lamsnootjes met Cashewnoten (lepelhapje) - INDIË - 4 personen
  • Lasagna Bolognaise - 2 personen
  • Lauw gerookte zalm met zure room - 2 personen
  • Liaison
  • Limoensaus - 2 personen
  • Limoncello - voor een fles
  • Lotte met roze pepersaus - 2 personen
  • Love Cake (taart) - ZUID-OOST AZIË - 4 personen
  • Maisbeignets (hapje of vervanger voor pasta of aardappelen) - ZUID-OOST AZIË - 20 à 25 stuks
  • Maïs-scampitorentje - 4 personen
  • Marinade van Citrusvruchten - 2 personen
  • Mascarponesaus - 2 personen
  • Mascarponetaartje met frambozen - 2 personen
  • Mayonaise (alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn) - 2 personen
  • Mediteraanse buideltjes - 4 personen
  • Mi-cuit van zalm,op bedje van gecarameliseerde appel en ui gestoomd met gember, een sausje met Pineau de Charentes
  • Mierikswortelsaus - 2 personen
  • Mierikswortelsaus (2) - 2 personen
  • Minestrone Milanese (niet gemixt) - 2 personen
  • Mornaysaus = bechamelsaus + kaas + room - 2 personen
  • Mornaysaus (voor vis) = bechamelsaus + kaas + room + pocheervocht - 2 personen
  • Mosselen met citroengras (voorgerecht of hoofdgerecht) THAÏLAND - 4 personen
  • Mosselen met witte wijn - 4 personen
  • Mosselen op Provençaalse wijze - 4 personen
  • Mousseline van kip met twee sauzen en zwarte tagliatelli - 2 personen
  • Mousselinesaus - 2 personen
  • Mulligatawny (gepeperde soep) - INDIË - 4 personen
  • Normandische pannenkoek - 2 personen
  • Noten-TartaarHapje - 4 personen
  • Nougat-ijs - 20 personen
  • Olijfbladpasta met schelpjes in witte wijn - 4 personen
  • Omelet of roerei met verschillende smaken - 4 personen
  • Opgevulde kalkoenlapjes met knolselderpuree - 2 personen
  • Orecchiette met kerstomaatjes en gezouten ricotta - 2 personen
  • Ossenhaas met citroen en Marsala - 4 personen
  • Paella de marisco - 2 personen
  • Paling in het groen - 2 personen
  • Panacotta met Shi-také en Eend
  • Paprikasaus - 2 personen
  • Parmentiersoep - 2 personen
  • Pastadeeg
  • Pâte à crêpes - 4 personen
  • Pâte à frire (frituurbeslag)
  • Pâte brisée
  • Perziken met amandelschuim - 2 personen
  • Pesto
  • Pikant komkommersoepje met Garnalen - 4 personen
  • Pindasaus - VIETNAM
  • Pizza (van ± 24 cm)
  • Poire Belle Helene - 2 personen
  • Polenta Ansjovis Triangels - 4 personen
  • Pompoensoep met boursin - 4 personen
  • Pompoensoep met gedroogde ham - 2 personen
  • Poppadums (hapje) - INDIË - 4 personen
  • Portugese soep (noemt Portugese soep omdat we tomaat en rijst toevoegen) - 2 personen
  • Prei veloutésoep met kruidenkorstjes - 2 personen
  • Preisaus - 2 personen
  • Preisoep
  • Provençaalse saus - 2 personen
  • Provençaalse soep (niet gemixte soep, dus groenten fijn en mooi gelijk snijden) - 2 personen
  • Quiche Lorraine - 4 à 6 personen
  • Quiche met krab, limoen en kokosmelk - 4 à 6 personen
  • Raita met munt, komkommer en tomaten (dipsaus) - INDIË - 4 personen
  • Reebok met groene pepersaus en kastanje-aardappelen - 2 personen
  • Relishsaus - INDIË - 4 personen
  • Remouladesaus (voor Bbq) 2 personen
  • Ricottataart - 6 personen
  • Rijst met saffraan en Kardamom - INDIË - 6 personen
  • Rijstbeursje - 4 personen
  • Rijstpap - 20 personen
  • Rijstpap op Vlaamse wijze - 4 personen
  • Risotto met paddestoelen - 2 personen
  • Rode curry - 4 personen
  • Rode kool met worst en château-aardappelen - 2 personen
  • Rode uienconfituur - 2 personen
  • Roodbaarsfilet met fijne groenten en tagliatelli - 2 personen
  • Roodbaarsfilet met superanoham en Oude Brugse kaas (bbq) - 2 personen
  • Rundsteak met peper, puree van aardappelen, doperwten en mierikswortel - 2 personen
  • Rundstoofvlees met frieten - 2 personen
  • Rundsvlees in kokosmelk (hoofdgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
  • Rundsvleessoep Phô (feu uitgesproken) (soep) - VIETNAM - NATIONAAL GERECHT - 6 à 8 personen
  • Sabayon - 2 personen
  • Sabayon met trappist en bananenijs - 2 personen
  • Salade van in porto gemarineerde kwartel met linzen - 2 personen
  • Salade van kip en spekreepjes - 2 personen
  • Saltimbocca di sorrento - 2 personen
  • Samosas (loempia met vulling) - INDIË - 4 à 6 personen
  • Saté Poesoet (hapje of bijgerecht) - ZUID-OOST AZIË - 16 stuks
  • Satémarinade (sausje of pasta) - ZUID-OOST AZIË - voor 16 stuks
  • Saus bij pasta (schitterende en smaakvolle saus) - 2 personen
  • Scampi's diabolique - 2 personen
  • Scampi's met spinazie en mascarponesaus - 2 personen
  • Scampi met penne in pesto - 2 personen
  • Scampi met penne in pesto - 2 personen
  • Schartongfilets "Belle meunière" met château-aardappelen - 2 personen
  • Sesamdressing - JAPAN - 4 personen
  • Shikohu - JAPAN - 4 personen
  • Shira Ai (Japanse salade met sesamdressing) - JAPAN - 4 personen
  • Sint Jacobsschelpen met Beurre blanc - (Coquilles Saint Jacques au Beurre blanc)
  • Soezen (éclairs) - 10 stuks
  • Soezenbeslag - 10 stuks
  • Soma d'Aj (Bruschetta) - 2 personen
  • Spaghetti Bolognaise - 2 personen
  • Spaghettinestjes met Auberginekaviaar en Garnalen - 4 personen
  • Spareribs - ribbetjes (in de oven of bij Bbq)
  • Spirelli met kruidige mornaysaus en ham - 2 personen
  • Steak met bloemkool, bechamelsaus en natuuraardappelen - 2 personen
  • Steentjes van ananas, tijmthee & limoenijs met munt (drankje) - 4 personen
  • Stoofpotje met tonijn (wok)
  • Struisvogelsteak met champignonsaus - 2 personen
  • Suikersiroop - 4 personen
  • Sushi met gerookte zalm - 4 personen
  • Szechuan " Hot & Sour " soep - CHINA - 6 personen
  • Taartje van superanoham en mozzarella - 2 personen
  • Tagliatelli met paprikasaus en gebakken kippenblokjes - 2 personen
  • Tagliolini met asperges, visfilet en martini - 2 personen
  • Tarte maison - 6 personen
  • Tempura's met Tomaten-Pepersaus - 4 personen
  • Thai ananassalade (salade - bijgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
  • Thai curry salade (salade) - THAÏLAND - 4 personen
  • Thai gebakken rijst met kip (bijgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
  • Thai Sweet & Sour Pork (hoofdgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
  • Thaise poffertjes (dessert) - THAÏLAND - 4 personen
  • Thaï Hot sauce (saus) - THAÏLAND - 4 personen
  • Tijgergarnalen met gebakken paprika - 2 personen
  • Timbaaltje van gerookte forel (dit gerecht op voorhand klaar maken) - 2 personen
  • Timbaaltje van makreel, met zure room Een salsa van meloen, rode ui en venkel - 20 personen
  • Tiramisu
  • Tiramisu - 4 personen
  • Toast met Filet en Béarnaise - 4 personen
  • Tomaat op Monegaskische (door de tonijn en de ansjovis) wijze - 2 personen
  • Tomatenroomsoep met balletjes - 2 personen
  • Tomatenroomsoep met balletjes - personen
  • Tomatensaus - 2 personen
  • Tomatensaus 2 (heel goed bij pasta) - 2 personen
  • Tompoes - 4 stuks
  • Tongfilet in witte wijnsaus en hertoginneaardappelen - 2 personen
  • Torta sabbiosa
  • Tournedos Rossini (examen 2008) - 2 personen
  • Uiensoep met diablotins (niet gemixt ?stukjes moeten mooi zijn) - 2 personen
  • Vanillepudding
  • Vanilleroomijs - 10 personen
  • Varkenshaasje met mosterdsaus en krieltjes in room - 2 personen
  • Varkensmignonnette met archiducsaus (champignons) en gebakken aardappelen - 2 personen
  • Varkensvlees zoetzuur - CHINA - 4 personen
  • Veloutesoep met champignons - 2 personen
  • Victoriabaars op een bedje van prei met Hoegaarden - 2 personen
  • Vietnamese loempia's (voorgerecht - hapje) - VIETNAM - 4 personen
  • Vinaigrette (appelvinaigrette of appeldressing) - 8 personen
  • Vinaigrette (Franse) - 2 personen
  • Vinaigrette (gewone) - 10 personen
  • Vinaigrette (italiaanse) - 8 personen
  • Vis in bananenblad (hoofdgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
  • Visfumet
  • Visschelp met mornaysaus (bechamelsaus met kaas) - 2 personen
  • Vlaamse soep - 2 personen
  • Vlees alla pizzaiola - 2 personen
  • Vleesbrochettes met barbecuesaus (Bbq) - 2 personen
  • Vleesmarinade (voor Bbq) - 2 personen - voor de snelle methode vleesmarinade 2
  • Vleesmarinade 2 (voor Bbq) (direkt te gebruiken) - 2 personen
  • Waaier van eendenborst met ananas en munt - 2 personen
  • Wasabi slagroom (voor Bbq) - 2 personen
  • Weense flensjes (benaming Weens door de koffie die we toevoegen) - 2 personen
  • Wildpaté met gepocheerde peertjes, rode uienconfituur en rozijnentoast - 2 personen
  • Witloof - 2 personen
  • Witloofroomsoep - 2 personen
  • Witte wijnsaus - 1 liter
  • Wok van fijne groenten en kippensaté's in zoetzure saus - 2 personen
  • Wortelsoep - 2 personen
  • Wortelsoep met mosseltjes - 2 personen
  • Yoghurt/mayonaisesaus (voor Bbq) - 2 personen
  • Zeedelicatesse in rode bietensaus, garnituur met yoghurt en gerookte zalmsnippers - 10 personen
  • Zoete kokosmelk met banaan (dessert) - VIETNAM - 6 personen
  • Zoetzure saus - 2 personen
  • Zoetzure saus - VIETNAM - 20 loempia's