'Nsalata di Portualla (sinaasappelsalade) - 2 personen
Aardappelkroketten - 2 personen = 9 kroketten
Aardappelkroketten met amandelen - 2 personen
Aardappelpuree - 2 personen
Abrikozenflap - 2 personen (2 flappen)
Advocaatmousse met banaan en chocoladegarnituur - 6 personen
Agnès Sorel soep (rijke soep) - 2 personen
Ananas condé (rijstpap met ananas) - personen
Ananas op z'n Hawaïaans - 4 personen
Ananas/frambozencoulis - 20 personen
Anglaise (Engelse saus) - 20 personen
Appareil à quiche
Appelbeignets - 4 personen
Appelflap - 2 personen (2 flappen)
Appeltaartje met kaneelroomijs - 2 personen
Archiducsaus - 2 personen
Asperges met gerookte zalm en mousselinesaus (examen 2008) - 2 personen
Asperges op Vlaamse wijze - 2 personen
Baci di dama (Kusje van de dame) - dessert
Bami op Filippijnse wijze (hoofdgerecht) - FILIPPIJNEN - 8 personen
Bananenroomijs - 10 personen
Banketbakkersroom (moet zeer goed zijn anders catastrofe !!!!!!!!!!!) - 6 personen of 10 personen
Barbequesaus (Bbq) - 2 personen
Basissaus ook demi-glace saus genoemd
Bechamelsaus (op basis van een blanke roux ook warme roux genoemd)
Benedictijnse eieren - 2 personen
Beurre clarifié - geklaarde boter
Beurre manié
Béarnaisesaus (zie ook de snelle versie onderaan) - 2 personen
Biscuit - 8 personen
Biscuit voor een Kerststronk - 6 personen
Bisque van garnalen met room - 2 personen
Bladerdeeggebak met champignons (er mogen eventueel ook balletjes gehakt bij) - 2 personen
Bladerdeeggebakje met peer en pistache-ijs - 2 personen
Bladerdeeggebakjes met wijngaardslakken en zurkel - 2 personen
Blanke botersaus
Blanke roux (ook warme roux genoemd)
Bolognaisesaus - 2 personen
Bombay Aloo (bijgerecht - aardappelen) - INDIË - 4 tot 6 personen
Botersprits - 50 stuks
Bouillabaise op de wijze van Marseille - 2 personen
Broccolisoepje met bieslookroom en zalm - 2 personen
Bruchetta's (geroosterd brood) met Mozzarella en Serrano - 4 personen
Bruine fond
Cake - 8 personen
Cantuccini (koekjes) - 2 koekjes
Carmenvelouté - 2 personen
Chai Masala (thee) - INDIË - 4 personen
Château-aardappelen - 2 personen
Chocolade tiramisu met kersen in glas - 4 personen
Chocoladebiscuit - 6 personen
Chocoladebiscuit met boterroom (crème au beurre) - Paastaart - 6 personen
Chocoladeboterroom (crème au beurre) - 6 personen
Chocoladecake
Chocolademousse - 2 personen
Chocoladeroomijs - 10 personen
Chocoladesaus - 4 personen
Chocoladesaus om te napperen (vb. op éclair)
Chocoladetaartje - 2 personen
Chop Soy - 2 personen
Citroenmousse (kan ook met sinaasappel of pompelmoes of limoen, alle citrusvruchten) - 2 personen
Citroenolie - 2 personen
Clarif - 2 personen
Cocktail : "undercover" - 2 personen
Cocktailsaus (moet lichtroze zijn)
Consommé Célestine - 2 personen
Coupe Montmorency - 2 personen
Court-Bouillon algemeen
Court-Bouillon voor kreeft
Crème brûlée - 6 personen (kleine potjes)
Crême chantilly
Currysaus (saus) - ZUID-OOST AZIË - voor 16 tot 20 scampi's
Dame Blanche - 4 personen
De roux en andere bindmiddelen
Dessertenbord (20 personen)
Diplomatenpudding met vers fruit - 4 personen
Dubarrysoep - 2 personen
Eendenborst met colasaus geparfumeerd met limoen, gestamde aardappeltjes met pitolie, knolselder gegaard in room
Egeltjes van gehakt met rijst (klein hapje) - CHINA - 4 personen
Eieren "Chimay" (gegratineerd ei met champignonvulsel) - 2 personen
Engelse saus - sauce anglaise - 4 personen
Entrecote met choronsaus (getomateerde béarnaisesaus) en gebakken aardappelen - 2 personen
Erwtensoep met gerookte ham en kaascroûtons - 2 personen
Fazant op Brabantse wijze met gesauteerde aardappelen - 2 personen
Filetti di merluzzo alla trevisana - 2 personen
Filodeeg met spinazie en geitekaas - 4 personen
Flan met nootjes - 4 personen
Flensjes met bruine suiker - 4 personen
Flensjes Mikado - 4 personen
Flensjes Suzette - 4 personen
Flensjesdeeg - 4 personen
Flensjesdeeg met fijngehakte kruidenmengeling - 6 personen
Florentijnse soep (Florentijns genaamd door de spinazie) - 2 personen
Fondant (witte suikermassa voor bv. frangipane)
Forel in papillot met remouladesaus (Bbq) - 2 personen
Frambozenpeertjes met gegratineerde sabayon - 2 personen
Frambozensabayon - 2 personen
Frangipane - 6 à 8 stuks
French Coffee - 2 personen
Frieten en mayonaise - 2 personen
Fruittaartje - 16 stuks
Garburesoep (vochtafdrijvend) - 2 personen
Garnaalkroketten - 2 personen
Garnalen Bengali (hoofdgerecht) - INDIË - 4 à 6 personen
Garnalencurry met kokos - 4 personen
Garnalenrolletjes (voorgerecht - hapje) - VIETNAM - 20 stuks
Garnalensalade - 2 personen
Gastriquesaus - 2 personen
Gebakken aardappelen
Gebakken heilbot in bieslooksaus en asperges - 2 personen
Gebakken kaasplakjes - 4 personen
Gebakken witloof met spek en tomatensaus - 2 personen
Geflambeerde perzik - 2 personen
Gegratineerd geitenkaasje met lauwe appeldressing - 2 personen
Gegratineerd vispannetje met hertoginnenaardappelen 2 personen
Gegratineerde aardappelen
Gegratineerde hamrolletjes met witloof en aardappelpuree - 2 personen
Gegrilde aubergines, gourgettes, pepers,tomaten en uien
Gegrilde kipsaté met pindasaus (voorgerecht - hapje) - VIETNAM - 4 personen
Gegrilde Sardines met kappertjes en limoen - 4 personen
Gehaktballen in tomatensaus - 2 personen
Gehaktballetjes voor de soep - 2 personen
Gemarineerde kalkoenbrochette met citrusvruchten - 2 personen
Gemarineerde visfilet
Gemarineerde Zalm met Tomaat en Broccollimousse - 4 personen
Gemarmerde cake
Gentse waterzooi - 2 personen
Gepaneerde kalkoenfilet met limoensaus en gebakken aardappelen - 2 personen
Gepersilleerde aardappelen
Gepocheerde exotische vruchten - 4 personen
Gepocheerde heekfilet met prei (heek is een vaste en magere vis = kabeljauw) - 2 personen
Gepocheerde peer in een kleedje van ham - 2 personen
Gepocheerde zalm op Schotse wijze (door de Whisky) - 2 personen
Gerookte makreelfilets met mierikswortelroom - 2 personen
Gesauteerde aardappelen
Gevogeltebouillon - 2 personen
Gevogeltebrochette met groentespies en wasabi-slagroom (Bbq) - 2 personen
Gevogelteroomsoep met curry en tomatenblokjes - 2 personen
Gevulde aardappeltjes met Truffel en bospaddestoelen (DUUR) - 4 personen
Gevulde champignons in lookboter - 2 personen
Gevulde eieren met fijne kruiden - 2 personen
Gevulde konijnenfilet met portosaus en aardappelflensjes - 2 personen
Gevulde Mosselen op wijze van de Chef - 4 personen
Gratin van pompelmoes - 2 personen
Grietfilet met asperges en hertoginnenaardappelen - 2 personen
Grijze garnaaltjes me granaatappelpitjes - 6 personen
Groene aspergepunten met mousseline van witte wijn in gerookte heilbot (kan ook met gerookte zalm) - 2 personen
Groene curry - 4 personen
Groene Papayasalade (salade) - THAÏLAND - 4 personen
Groene pepersaus - 2 personen
Groentenloempia's - 4 personen
Groentenspies (Bbq) - 2 personen
Groententaartje - 2 personen
Hamburger met Provençaalse saus en gepersilleerde aardappelen - 2 personen
Hamkoekjes - 4 personen
Harde Wener
Hartige kaaspijpjes - 2 personen
Hasseltse koffie - 2 personen
Hazelnootmousse - 20 personen
Hazenfilet in rode bessenroom met oesterzwammen en amandelkroketten - 2 personen
Heldere brunoisesoep met fijne groenten - 2 personen
Hertoginnenaardappelen (pommes-duchesse) - 2 personen
Hollandse saus (juist vóór het serveren klaarmaken) - 2 personen
Hondshaai met pizzaiolasaus - 4 personen
Ierse stoofpot - 2 personen
Ijsroom
Irish Coffee - 2 personen
Italiaans kalfslapje met tomatensaus en pasta - 2 personen
Italiaanse bonensalade
Italiaanse koffie met amaretto - 2 personen
Juliennesoep - 2 personen
Kaaskoekjes - 2 personen
Kabeljauw op zijn Vlaams - 4 personen
Kalfsgebraad "Prins Orloff" met aardappelkroketten - 2 personen
Kalfskotelet met béarnaisesaus en frieten - 2 personen
Kalfskotelet met groene kruiden en natuuraardappelen (4cm hoog + langwerpig) - 2 personen
Kalkoenreepjes met gevulde aardappelen en aubergine - 2 personen
Kaneelroomijs - 10 peronen
Kastanje-aardappelen - 4 personen
Kerriebeignets (ook Samosa genoemd) - INDIË - 4 personen
Kerriesoep met garnalen (wel mixen maar niet door de puntzeef) - 2 personen
Kerststronk met slagroom - 6 personen
Kervelsoep (niet gebonden soep > dus niet mixen) - 2 personen
Kip " Generaal Tsao " - CHINA - 4 personen
Kip Tikka (voorgerecht) - INDIË - 4 personen
Kippenbouillon (niet gemixte soep ? groenten fijn en klein snijden) - 2 personen
Kiwi met korstje en aardbeienijs - 2 personen
Knolseldersaus - 2 personen
Knolseldersoep - 2 personen
Koffieroomijs - 10 personen
Koftas balletjes (voorgerecht) - INDIË - 20 à 25 stuks
Kokos & Kip soep (soep) - THAÏLAND - 4 personen
Kokosijsroom - 6 personen
Konijn op de wijze van Sechuan (wokken). - 2 personen
Konijn op Vlaamse wijze - 2 personen
Koninginnepasteitjes met frieten - 2 personen
Kreeft in eigen nat (à la nage) - 2 personen
Kreeft thermidor - 2 perssonen
Krokant slaatje met kippenreepjes en champignons - 2 persoen
Krokante noedels (bijgerecht) - VIETNAM - 4 personen
Krokante noedels met vlees, kip en scampi's (hoofdgerecht) - VIETNAM - 4 personen
Kruidenkorstjes - 2 personen
Kruidig pannenkoekje met witbier en garnaaltjes (Bbq) - 4 personen
Kruidige Eiwitschuimpjes met garnituur
Lam Korma (hoofdgerecht) - INDIË - 4 à 6 personen
Lamscarré met lentegroenten en nieuwe aardappelen - 2 personen
Lamskerrie met pilavrijst - 2 personen
Lamskoteletten met Dijonaisesaus - 2 personen
Lamsnootjes met Cashewnoten (lepelhapje) - INDIË - 4 personen
Lasagna Bolognaise - 2 personen
Lauw gerookte zalm met zure room - 2 personen
Liaison
Limoensaus - 2 personen
Limoncello - voor een fles
Lotte met roze pepersaus - 2 personen
Love Cake (taart) - ZUID-OOST AZIË - 4 personen
Maisbeignets (hapje of vervanger voor pasta of aardappelen) - ZUID-OOST AZIË - 20 à 25 stuks
Maïs-scampitorentje - 4 personen
Marinade van Citrusvruchten - 2 personen
Mascarponesaus - 2 personen
Mascarponetaartje met frambozen - 2 personen
Mayonaise (alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn) - 2 personen
Mediteraanse buideltjes - 4 personen
Mi-cuit van zalm,op bedje van gecarameliseerde appel en ui gestoomd met gember, een sausje met Pineau de Charentes
Mierikswortelsaus - 2 personen
Mierikswortelsaus (2) - 2 personen
Minestrone Milanese (niet gemixt) - 2 personen
Mornaysaus = bechamelsaus + kaas + room - 2 personen
Mornaysaus (voor vis) = bechamelsaus + kaas + room + pocheervocht - 2 personen
Mosselen met citroengras (voorgerecht of hoofdgerecht) THAÏLAND - 4 personen
Mosselen met witte wijn - 4 personen
Mosselen op Provençaalse wijze - 4 personen
Mousseline van kip met twee sauzen en zwarte tagliatelli - 2 personen
Mousselinesaus - 2 personen
Mulligatawny (gepeperde soep) - INDIË - 4 personen
Normandische pannenkoek - 2 personen
Noten-TartaarHapje - 4 personen
Nougat-ijs - 20 personen
Olijfbladpasta met schelpjes in witte wijn - 4 personen
Omelet of roerei met verschillende smaken - 4 personen
Opgevulde kalkoenlapjes met knolselderpuree - 2 personen
Orecchiette met kerstomaatjes en gezouten ricotta - 2 personen
Ossenhaas met citroen en Marsala - 4 personen
Paella de marisco - 2 personen
Paling in het groen - 2 personen
Panacotta met Shi-také en Eend
Paprikasaus - 2 personen
Parmentiersoep - 2 personen
Pastadeeg
Pâte à crêpes - 4 personen
Pâte à frire (frituurbeslag)
Pâte brisée
Perziken met amandelschuim - 2 personen
Pesto
Pikant komkommersoepje met Garnalen - 4 personen
Pindasaus - VIETNAM
Pizza (van ± 24 cm)
Poire Belle Helene - 2 personen
Polenta Ansjovis Triangels - 4 personen
Pompoensoep met boursin - 4 personen
Pompoensoep met gedroogde ham - 2 personen
Poppadums (hapje) - INDIË - 4 personen
Portugese soep (noemt Portugese soep omdat we tomaat en rijst toevoegen) - 2 personen
Prei veloutésoep met kruidenkorstjes - 2 personen
Preisaus - 2 personen
Preisoep
Provençaalse saus - 2 personen
Provençaalse soep (niet gemixte soep, dus groenten fijn en mooi gelijk snijden) - 2 personen
Quiche Lorraine - 4 à 6 personen
Quiche met krab, limoen en kokosmelk - 4 à 6 personen
Raita met munt, komkommer en tomaten (dipsaus) - INDIË - 4 personen
Reebok met groene pepersaus en kastanje-aardappelen - 2 personen
Relishsaus - INDIË - 4 personen
Remouladesaus (voor Bbq) 2 personen
Ricottataart - 6 personen
Rijst met saffraan en Kardamom - INDIË - 6 personen
Rijstbeursje - 4 personen
Rijstpap - 20 personen
Rijstpap op Vlaamse wijze - 4 personen
Risotto met paddestoelen - 2 personen
Rode curry - 4 personen
Rode kool met worst en château-aardappelen - 2 personen
Rode uienconfituur - 2 personen
Roodbaarsfilet met fijne groenten en tagliatelli - 2 personen
Roodbaarsfilet met superanoham en Oude Brugse kaas (bbq) - 2 personen
Rundsteak met peper, puree van aardappelen, doperwten en mierikswortel - 2 personen
Rundstoofvlees met frieten - 2 personen
Rundsvlees in kokosmelk (hoofdgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
Rundsvleessoep Phô (feu uitgesproken) (soep) - VIETNAM - NATIONAAL GERECHT - 6 à 8 personen
Sabayon - 2 personen
Sabayon met trappist en bananenijs - 2 personen
Salade van in porto gemarineerde kwartel met linzen - 2 personen
Salade van kip en spekreepjes - 2 personen
Saltimbocca di sorrento - 2 personen
Samosas (loempia met vulling) - INDIË - 4 à 6 personen
Saté Poesoet (hapje of bijgerecht) - ZUID-OOST AZIË - 16 stuks
Satémarinade (sausje of pasta) - ZUID-OOST AZIË - voor 16 stuks
Saus bij pasta (schitterende en smaakvolle saus) - 2 personen
Scampi's diabolique - 2 personen
Scampi's met spinazie en mascarponesaus - 2 personen
Scampi met penne in pesto - 2 personen
Scampi met penne in pesto - 2 personen
Schartongfilets "Belle meunière" met château-aardappelen - 2 personen
Sesamdressing - JAPAN - 4 personen
Shikohu - JAPAN - 4 personen
Shira Ai (Japanse salade met sesamdressing) - JAPAN - 4 personen
Sint Jacobsschelpen met Beurre blanc - (Coquilles Saint Jacques au Beurre blanc)
Soezen (éclairs) - 10 stuks
Soezenbeslag - 10 stuks
Soma d'Aj (Bruschetta) - 2 personen
Spaghetti Bolognaise - 2 personen
Spaghettinestjes met Auberginekaviaar en Garnalen - 4 personen
Spareribs - ribbetjes (in de oven of bij Bbq)
Spirelli met kruidige mornaysaus en ham - 2 personen
Steak met bloemkool, bechamelsaus en natuuraardappelen - 2 personen
Steentjes van ananas, tijmthee & limoenijs met munt (drankje) - 4 personen
Stoofpotje met tonijn (wok)
Struisvogelsteak met champignonsaus - 2 personen
Suikersiroop - 4 personen
Sushi met gerookte zalm - 4 personen
Szechuan " Hot & Sour " soep - CHINA - 6 personen
Taartje van superanoham en mozzarella - 2 personen
Tagliatelli met paprikasaus en gebakken kippenblokjes - 2 personen
Tagliolini met asperges, visfilet en martini - 2 personen
Tarte maison - 6 personen
Tempura's met Tomaten-Pepersaus - 4 personen
Thai ananassalade (salade - bijgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
Thai curry salade (salade) - THAÏLAND - 4 personen
Thai gebakken rijst met kip (bijgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
Thai Sweet & Sour Pork (hoofdgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
Thaise poffertjes (dessert) - THAÏLAND - 4 personen
Thaï Hot sauce (saus) - THAÏLAND - 4 personen
Tijgergarnalen met gebakken paprika - 2 personen
Timbaaltje van gerookte forel (dit gerecht op voorhand klaar maken) - 2 personen
Timbaaltje van makreel, met zure room Een salsa van meloen, rode ui en venkel - 20 personen
Tiramisu
Tiramisu - 4 personen
Toast met Filet en Béarnaise - 4 personen
Tomaat op Monegaskische (door de tonijn en de ansjovis) wijze - 2 personen
Tomatenroomsoep met balletjes - 2 personen
Tomatenroomsoep met balletjes - personen
Tomatensaus - 2 personen
Tomatensaus 2 (heel goed bij pasta) - 2 personen
Tompoes - 4 stuks
Tongfilet in witte wijnsaus en hertoginneaardappelen - 2 personen
Torta sabbiosa
Tournedos Rossini (examen 2008) - 2 personen
Uiensoep met diablotins (niet gemixt ?stukjes moeten mooi zijn) - 2 personen
Vanillepudding
Vanilleroomijs - 10 personen
Varkenshaasje met mosterdsaus en krieltjes in room - 2 personen
Varkensmignonnette met archiducsaus (champignons) en gebakken aardappelen - 2 personen
Varkensvlees zoetzuur - CHINA - 4 personen
Veloutesoep met champignons - 2 personen
Victoriabaars op een bedje van prei met Hoegaarden - 2 personen
Vietnamese loempia's (voorgerecht - hapje) - VIETNAM - 4 personen
Vinaigrette (appelvinaigrette of appeldressing) - 8 personen
Vinaigrette (Franse) - 2 personen
Vinaigrette (gewone) - 10 personen
Vinaigrette (italiaanse) - 8 personen
Vis in bananenblad (hoofdgerecht) - THAÏLAND - 4 personen
Visfumet
Visschelp met mornaysaus (bechamelsaus met kaas) - 2 personen
Vlaamse soep - 2 personen
Vlees alla pizzaiola - 2 personen
Vleesbrochettes met barbecuesaus (Bbq) - 2 personen
Vleesmarinade (voor Bbq) - 2 personen - voor de snelle methode vleesmarinade 2
Vleesmarinade 2 (voor Bbq) (direkt te gebruiken) - 2 personen
Waaier van eendenborst met ananas en munt - 2 personen
Wasabi slagroom (voor Bbq) - 2 personen
Weense flensjes (benaming Weens door de koffie die we toevoegen) - 2 personen
Wildpaté met gepocheerde peertjes, rode uienconfituur en rozijnentoast - 2 personen
Witloof - 2 personen
Witloofroomsoep - 2 personen
Witte wijnsaus - 1 liter
Wok van fijne groenten en kippensaté's in zoetzure saus - 2 personen
Wortelsoep - 2 personen
Wortelsoep met mosseltjes - 2 personen
Yoghurt/mayonaisesaus (voor Bbq) - 2 personen
Zeedelicatesse in rode bietensaus, garnituur met yoghurt en gerookte zalmsnippers - 10 personen
Zoete kokosmelk met banaan (dessert) - VIETNAM - 6 personen
Zoetzure saus - 2 personen
Zoetzure saus - VIETNAM - 20 loempia's
|