<< Terug naar de kookboekjes
Recepten in Johan-recepten_JohnGerdsen.car
  • 3 bereidingen van oesters
  • Aardbeien met peper-pernodsaus en amandelkletskoppen
  • Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom
  • Asperges op traditionele manier
  • Aspic van witte asperges met verse kruiden
  • Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen
  • Bisque d'Homard
  • Bitterkoekjes-trifle met abrikozencompote
  • Boeuf Bourguignon
  • Boeuff Wellington met peperjus
  • Bombe van gerookte zalm met kruidencrème fraice
  • Bouillabaisse
  • Brandade De Morue (Puree van gezouten vis)
  • Bretonse bloemkool velouté soep
  • Cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche
  • Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan
  • Ceviche van zalm a la Johnny
  • Champagnesabayon met citrusfruit
  • Chateaubriand met rode wijnsaus en garnituur
  • Chocoladesoufflé met gemarineerde grapefruit
  • Chocoladetruffels & tarte tatin
  • Citruscrumble met crème van citroen
  • Clubsandwich met avocadomayonaise
  • Clubsandwich van gambatartaar en limoenmayonaise
  • combinatie van twee soepen van tomaat
  • Coq au vin
  • Coupe d'amour
  • Courgettesoep met zalmsnippers
  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
  • Crème brûlée
  • Crème brûlée van lavendel met tutti frutti van oma
  • Crème van époisses met winterfruit en meringue
  • Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
  • Croque Monsieur a la Johnny
  • Crudités
  • Doradefilet met gebakken groene asperges en notenolie
  • Drie bereidingen van coquilles Saint-Jacques
  • Duo van kalf met shii-takejus
  • Duo van lam met vadouvansaus
  • Forel en papillotte met verse doperwtjes à la Johnny
  • Forelfilet met amandelkruim, gemarineerde artisjokharten en groene salade
  • Franse aardappel-witlof noten salade
  • Franse chocolademousse en crêpes Suzette
  • Franse kaasplank met kweepeercompote
  • Franse Lamsstoofpot
  • Franse mosterdsoep met kabeljauw
  • Franse uiensoep en toast met kruidenboter
  • Gebakken bloedworst met rodekoolsalade en perencompote
  • Gebakken grietfilet met basilicumolie
  • Gebakken harderfilet met bloemkoolmayonaise en gefrituurde courgettekoekjes
  • Gebakken kalfslever met gefrituurde uienringen en carré aardappels
  • Gebakken kalfsribeye met bearnaisesaus
  • Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit
  • Gebakken rode poon met remouladesaus
  • Gebakken zeeduivelfilet in parmaham
  • Gebardeerde Patrijs met jeneverbessensaus, stoofpeertjes en winterse spruitjes
  • Gebraden duif met druivensaus
  • Gebraden kalfsentrecôte met knoflookjus en geglaceerde bospeen
  • Gebraden konijn met een puree van pastinaak en pruimencompote
  • Gebraden piepkuiken met een jus van bladselderij en bleekselderijpuree
  • Gegrilde entrecote en radicchio met wortelcompote
  • Gegrilde sardines met zeekraal en lamsoren
  • Gegrilde schorseneren met hertensukade en gepofte aardappel
  • Gegrilde zalm met Hollandaisesaus en pommes carrées
  • Gegrilde zalm met tomatensalsa en gekaramelliseerde witlof
  • Gekaramelliseerde appel met amandelspijs en vanille-ijs
  • Gekonfijte eendenbout met wittekoolsalade
  • Gemarineerd rood fruit met basilicumsiroop en citrus crème fraîche
  • Gemarineerde ananas met vanillehangop
  • Gemarineerde asperges met garnalen en gamba's
  • Gemarineerde hertenrugfilet met puree van raapsteeltjes en mangocompote
  • Gepekelde skrei met twee bereidingen van oerwortel
  • Gepocheerde heilbotfilet met warme kikkererwtensalade
  • Gepocheerde tarbot, prei in beurre noisette en pommes paille
  • Gepocheerde vijgen met kaneelbavaroise
  • Gepofte sterappels met cranberrysorbet en cranberryhangop
  • Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
  • Gestoofde hazenbout met gemarineerde rode koolsalade
  • Gestoofde kalfswang met bietenvariatie
  • Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
  • Gevulde fleur de courgette met snoekbaars
  • Gevulde Parelhoenbout met Duxelles
  • Gevulde reuzescheermessen met jonge groente en witte wijn-botersaus
  • Gevulde tongschar met tomaat en venkelrisotto
  • Grand Marnier parfait met blanke stoofpeer en chocoladetuille
  • Groene soep van rucola en spinazie met crudités
  • Haring bietensalade met zure room
  • Hazenrugfilet met traditionele zuurkool en cranberrycompote
  • Heldere aspergesoep en croute
  • Hertenrack met spruitjespuree en stoofpeertjes
  • Hertenrack met vanille-portsaus
  • John's croquetten
  • John's spoom met meringue en vijgencompote
  • John's zalm amuses
  • John Gerdsen
  • Kaasfondue met witlofsalade
  • Kalfsbouillon met kervel en truffelolie
  • Kalfspasteitjes
  • Kerriesoep met Provençaalse croutons en dragonolie
  • Kip in witte wijn-roomsaus met groentegarnituur
  • Kippenbouillon
  • Knolselderijsoep met zure appel
  • Konijnenbout met mosterdsaus en gestoofde savooiekool
  • Kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade
  • Krokant gebakken tongschar met gestoofde groente en gefrituurde olijven
  • Krokante kalfszwezerik met puree van knolselderij en mosterdvinaigrette
  • Lamsbout met paprikajus en knoflookpuree
  • Lamsrack met linzen, honing-tijmsaus en kaaskletskoppen
  • Lauwwarme salade met mul, little gem & spekjesvinaigrette
  • Limoenrisotto met knoflookgamba's
  • Limoentaart met gemarineerde frambozen
  • Maaltijdsalade gegrilde kip met Provençaalse kruiden
  • Makreelsalade met gekaramelliseerde appel
  • Mango-wortelsoep met crouton en dragonroomkaas
  • Margret de canard met cassissaus, verse spinazie en truffelpuree
  • Mille-feuille met witte chocolademousse
  • Mousse van gerookte zalm
  • Omelet Siberienne met warme kersen
  • Parfait van rode bloedsinaasappel
  • Peren-vanilletaart met tonkabonensaus
  • Perzikparfait met tijm
  • Piepkuiken a la Johnny met gevulde tomaten
  • Piepkuiken met snijbonen
  • Plat fruit de mer
  • Pompoensoep met kerriecrème
  • Preisoep met camembert en chili-olie
  • Provencaalse quiche met geroosterde groenten
  • Provençaalse couscous met gemarineerde gamba's
  • Quiche Lorraine
  • Rode linzensoep met gevulde mini soesjes
  • Rode Poon uit de oven met venkel en aardappelsalade
  • Roerbakasperges met gegrilde tonijn en sesamolie
  • Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
  • Romige aubergine-knoflooksoep met rivierkreeftstaartjes
  • Romige venkelsoep met Pernod
  • Rood fruit met Beaujolaissaus en kaneelijs
  • Rouleau van kippendijen
  • Roux
  • Rozen-fruitaspic met dragon-crème fraîche
  • Salade chevre chaud
  • Salade Homard met limoenmayonaise
  • Salade met gebraden rosbief met mierikswortelcrème
  • Salade met rouleau van parelhoen
  • Salade Nicoise
  • Salade van garnalen, zeekraal, witlof en gefrituurde schorseneren
  • Salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer
  • Salade van geitenkaas met peer, sinaasappeldressing en kruidenfilodeeg
  • Salade van gerookte makreel, appel en gedroogde tomaatjes
  • Salade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei
  • Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing
  • Salade van kwartel, morille dressing
  • Salade van lamstong en roquefort
  • Salmon mariné met lavendel en gefrituurde wonton
  • Sinaasappelkletskop
  • Sint Jacobsmosselen met lamsoren
  • Soep van waterkers met gerookte paling
  • Speenvarken met pruimendantensaus en jonge tuinbonen
  • Steak Tartare
  • Stoofpotje van ossenstaart met truffel-aardappelpuree
  • Tamme eendenborst met voorjaarsgroente en jus van dadels
  • Tartaar van zalm met aubergine "kaviaar"
  • Tarte tatin van abrikoos met crème fraîche
  • Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
  • Tartiflette
  • Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
  • Traditionele kalfsblanquette
  • Visplateau & slakken met kruidenboter
  • Wentelteefjes met gepocheerde suikercitroen en paprika-frambozencoulis
  • Wilde eend met vanille-portsaus, pompoen en gefrituurde schorseneren
  • Wildragout
  • Witlofsoep met blauwe kaas en spekjes
  • Witte chocolade-kwarktaart
  • Witte chocolade cheesecake met cranberrysaus
  • Zeebaars in zoutkorst met ratatouille
  • Zeetong met citroenboter, aardappelgratin en salade
  • Zeewolf met dragonkorst en groentesaus
  • Zeewolfroulade met Pommes Duchesse