- Auberginepuree
- Baklava (noten-bladerdeeggebak)
- Bietensalade
- Bulgursalade
- Dessert van tarwekorrels, zuidvruchten en noten
- Fillorolletjes met feta
- Gebakken rijstpudding met saffraan
- Gefrituurde mosselen met walnotensaus
- Gegrilde viskebabs
- Gevulde appels met vlees
- Griesmeel-amandeldessert
- Kersenbrood met room
- Kipschotel met sperziebonen
- Kruidige visballetjes
- Lamscasserole uit Ankara
- Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika
- Lokum (Turks fruit)
- Manti (gevulde pastabuideltjes met yoghurtsaus)
- Ovale gehaktballetjes
- Paleisrijst
- Pide (plat dun brood)
- Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
- Spinazie met pijnboompitten en yoghurt
- Turkse linzensoep
- Turkse pizza
- Witte-bonensalade
- Witte-bonenschotel met lamsvlees
- Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus
- Yoghurt-komkommersoep (cacik)
- Zigeunersalade
|