- 0 Inleiding
- 1 Algemene Informatie
- 2 Verklarende woordenlijst
- 3 Rijsttafels
- Aardappel (Bataten) [gebakken} met komijn en ketoembar
- Aardappel groenten pot
- Abon van vlees
- Agar Agar Dengan - Mangopudding
- Agneau à l'Indonesienne (Indonesisch lam)
- Ajam besengeh - Mild gekruide kip
- Ajam Djawa - Javaanse kip
- Ajam Goreng - Gebakken kip
- Ajam ketjap (kip in ketjapsaus)
- AJAM KETJAP PEDIS ( Hete Soja Kip)
- Ajam Kodok. (Gevulde kruidige kip
- Ajam Opor. (Kip in kokossaus)
- Ajam Pangang
- Ajam pedas - pittige kip.
- Ajam Pedis - Hete kip
- Ajam Roedjak - Zoet gekruide kip
- AJAM SMOOR
- Appel [gevuld] met kokosroom
- Asem Pedas Udang
- Asperges (groen) met ei curry en koriander
- Atjar Bawang Merah (rode ui)
- Atjar Biet
- Atjar Kapri
- Atjar ketimoen - Zoetzuur van komkommer
- Atjar ketimoen - zoetzuur van komkommer.
- Atjar Lombok Hijau (groene pepertjes)
- Atjar Lombok Merah (rode pepertjes)
- Atjar Rampai
- Atjar Rettich
- Atjar Sayur (groenten)
- Atjar Tjampoer - Gemengd zoetzuur
- Atjar Tjampur (gemengd)
- Atjarbiet - zoetzuur van rode bieten
- Aubergines sambal met rode ui, knoflook en trassi
- Avocado [gevuld] met komkommer, garnalen en sinaasappelsalade
- Ayam Asam Garam
- Ayam Besengek
- Ayam Bumbu Roedjak (1)
- Ayam Bumbu Roedjak (2)
- Ayam Goreng, Mbok Berek (Javaanse gefrituurde kip met scherpe sambal)
- Ayam Opor (1)
- Ayam Opor (2)
- Ayam Panggang Bumbu Padang
- Ayam Panggang Menada (pikant gekruide kip)
- Ayam Panggang Santan
- Ayam Pedas
- Ayam Smoor Djawa
- Ayam Taotjo
- Babi Ketjap
- BABI KETJAP
- Babi ketjap
- Babi ketjap (varkensvlees in ketjapsaus)
- Babi Koetjai
- Babi Merah
- Babi pangang met rijst.
- Babi Panggang
- Babi panggang - Geroosterd varkensvlees
- Babi panggang saus
- Babi Rica - Zeer pittg gestoofd varkensvlees
- Babi ritja ritja (pittig gestoofd varkensvlees)
- Babi Tjien - Knapperige varkensblokjes
- Bah-Pao (basisdeeg)
- Bananen [gebakken] met rum en sinaasappelsaus
- Bananen [gegratineerd] met pistachenootjes
- Basisrecept sambal oelek I.
- Basisrecept: Indonesische bouillon
- Basisrecept: Sambal oelek
- Bebaris Tiga - Gekruide en gefrituurde gehaktballetjes
- Bebotok - kruidig gehakt
- Bebotok van vis - visballetjes in saus
- Belut belado Kruidige gebakken paling
- Bika Ambon - Koek met honingraat structuur
- Boemboe Bali - Kruidig gestoofd rundvlees
- Boemboe Bali Ikan - Vis in pittige saus
- Boentjies Ketjap - Sperziebonen in ketjapsaus
- Bouillon Fondue uit Indonesie
- Bouillonfondue uit Indonesie.
- Bubur ketan hitam: zwarte ketan-rijst
- Bumbu Bali Daging (vlees)
- Bumbu Bali Ikan (vis)
- Bumbu Bali van Vis
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Cari d'agneau à l'Indienne (Indische lamskerrie)
- Cecengeh - Groenten met pittige kokosmelksaus
- Chili con carne 15
- Chili saus
- Chili-gembermihoen met zomergroenten
- Chutney met abrikozen, ananas en kiwi
- Cocktail de crevettes à l'indienne (Indische garnalencocktail)
- Côtelettes d'agneau à l'Indienne (Indische lamskoteletten)
- Courgette soep met tahoe en kerrie
- Cucur - gefrituurde ballen
- Dadar Isi
- Dadar Isi - Gevulde omelet met gehakt
- Dadar kepiting - Omelet met krab
- Dadar Kepiting (krab)
- Daging Assem
- Daging Bumbu Bali
- Daging bumbu Bali - kruidig, gestoofd rundvlees
- Daging Ketjap
- Daging rendang
- Daging Rendang (Indonesisch stoofvlees)
- Daging Roedjak - Gekruid rundvleesgerecht
- Dendeng Ragie (1)
- Dendeng Ragie (2)
- Dendeng Surabaya
- Dendeng Terik
- Deng deng China
- Deng Deng Soerabaja
- Djeganan
- Dodol Garoet. - Koekjes van kleefrijst
- Dragon boter met knoflook, sjalot, gember en kerrie
- Eieren met ketjap uit Indonesie
- Eieren uit Indonesie
- Empal
- Empal Daging. Krokante rundvleesplakjes
- Empal Pedas
- Filet mignon de porc à l'Indienne (Indisch varkenshaasje)
- Fricadel in Lomboks
- Fricandel (basisbereiding)
- Fricandel Goreng Udang
- Fricandel Jagung
- Frikadel djagoeng - frikadel mais
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Frikadel pangang gehakt Indische vlees
- Fruit cocktail: Exotische fruitvariaties
- Gado-Gado - Gemengde groenten met pindasaus
- Gado-Gado (1)
- Gado-Gado (2)
- Gado-Gado Betawi
- Gado-gado met tofu
- Gado-Gado saus
- Gadogadosalade
- Gadon van Vlees
- Garnalen salade met peultjes, bosui, sambal en sojasaus
- Gebakken banaan
- Gebakken gevulde Tahoe
- Gebakken tahoe met tauge
- Gemarineerde pikante Ribbetjes met Rijst
- Gemberkip met honing
- Geroosterde scampi's (Udang bakar)
- Gestoomde gevulde flensjes met kreeftevlees
- Gestoomde rijst.
- Goelai van lamsvlees of schapenvlees
- Griesmeel vla met rode grapefruit
- Groene kool schotel met spek blokjes en ketjap
- Hoe maak je zelf tempeh
- Ikan Bumbu Bali
- Ikan Ketjap - Vis met ketjap
- Ikan Ketjap Manis
- Ikan pedis -Hete vis
- Ikan Santen
- Indiase roerbak met kip
- Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal
- Indisch gehaktbrood uit de magnetron
- Indisch lamsgehakt
- Indisch stoofpotje
- Indisch stoofvlees
- Indische aardappelkroket
- Indische boontjes
- Indische boontjes met kip
- Indische bruine bonensoep
- Indische cocktailsaus
- Indische frikadelletjes
- Indische frikandel
- Indische garnalencocktail
- Indische Gerechten : eenvoudig en snel klare kerrie kip
- Indische groenteschotel
- Indische kip
- Indische kip 2
- Indische kippensoep
- Indische knoflook-koolsoep
- Indische kroket
- Indische lamspot
- Indische maaltijdsoep
- Indische Omelet
- Indische paksoistamppot met gehaktballetjes
- Indische pindasoep
- Indische roerbak met garnalen
- Indische rosbief uit de Römertopf
- Indische salade van snijbonen en ijsbergsla
- Indische saucijzenbroodjes
- Indische spruitjes
- Indische witte bonenschotel
- Indische wokroll met paksoi
- Indische wraps
- Indoesische pindabouillon
- Indonesische kalfslappen
- Indonesische mini-rollades met kip en kokosmelk
- Indonesische riblappen met pindasaus
- Indonesische roerbak met tofu
- Indonesische speklapjes
- Indonesische spruitjesstamppot
- Italiaanse taart met kip
- Javaanse gehaktballen
- Javaanse kerriesoep
- Javaanse stoofschotel
- Kabeljauw schotel met paprika
- Kabeljauw uit Indonesie
- Kacang Hijau soep
- Kacang Hijau Thee (tegen Beri-Beri)
- Kacang Hijau Toetje
- Kacang saus (1)
- Kacang saus (2)
- Kalfs koteletten uit Indonesie
- Kalkoen blokjes [geroerbakken] met appel (Jonagold) en kerrie
- Kalkoen burger met tauge en bosui
- Kalkoen curry met gember, kerrie, kokosmelk en koriander
- Kalkoen reepjes met tomaten yoghurtsaus
- Kalkoen schnitzel [gemarineerd] met koriander en knoflook
- Kedeleebrood
- Kelia Sumatera (Sumatraanse rundvlees stoofschotel)
- Kembang Kol Goreng Gefrituurde bloemkoolroosjes.
- Kentang Kering: Indonesische sambal van geraspte aardappel
- Kerak Telor
- Kerrie Telor
- Ketan, zwart of wit
- Ketjap saus
- Kip [gedroogd] uit Indonesie
- Kip [gemarineerd] met kemirinootjes
- Kip [gemarineerd] uit Bali
- Kip [gesmoord] uit Indonesie
- Kip bouillon met paddestoelen
- Kip burger met mierikswortel
- Kip drumsticks met ketjap citroen saus
- Kip drumsticks uit Indonesie
- Kip filet [gepocheerd] met gember uien en prei
- Kip filet [geroerbakken] met peultjes, bosui en perzik
- Kip filet met avocado mangosalsa
- Kip filet met bananen kokos saus en garnalen
- Kip in een citroensaus van koriander en bieslook
- Kip karbonades met mosterd roomsaus
- Kip karbonades met Spaanse pepers uit Indonesie
- Kip reepjes [gerookt] salade met mango
- Kip salade met bleekselderij, walnoten en ananas
- Kip soep met ham en bleekselderij
- Kip soep met tauge en omelet reepjes
- Kip spies [gemarineerd] uit Indonesie
- Klapperpudding (1)
- Klapperpudding (2)
- kleefrijst salade
- Kokos soep met kerrie, ui en spinazie
- Kokosnasi met roodbaarsfilet
- Komkommer met ketjap
- Komkommer saus uit Indonesie
- Kue lapis - Gestoomde Indonesische laagjeskoek
- Kue Lapis 2
- Kue Pisang
- Kue Pisang (banaan)
- Kue Roti (brood)
- Kue Talam
- Kumquat [gepocheerd] met kaneel
- Kwark taart met kokos, mango en ananas
- Kwee Madoe
- Kwee mangkok - kokoskoekjes
- Lalap Ketimoen - Komkommergerecht
- Lalap Lobak - Groente (retich) recept
- Lams blokjes uit Indonesie
- Lams koteletjes uit Indonesie
- Lams reepjes met spinazie uit Indonesie
- Lekkerbekje met een sausje
- Lelawar van vlees
- Lembaran van kip
- Lemper. Gevulde rijstrolletjes
- Linzen (rood) soep met ketoembar, uien, chilipoeder en koriander
- Lobak sambal tjoeka (sambal van lobaks, rettich of ramanas)
- Loempia
- Loempia (1)
- Loempia (2)
- Loempia (basis)
- Loempia saus
- Loempia vullingen
- Loempiavulling, de enige echte
- Lontong
- Lumpie (variatie op Indonesische lumper) soort Loempia
- Mais koekjes uit Indonesie
- makreel gerecht
- Makreel met ketjap
- Makreel Oblok
- Mango pudding met kokos saus uit Indonesie
- Mango taart met cruesli, kaneel en stroop
- Meerval filet met prei en gember
- Mie [gebakken] met prei en rode pepers
- Mie Goreng
- Mie Goreng (Nur Rahmah)
- Mie met kip filet uit Hong Kong
- Mihoen
- Mihoen goreng
- Muchli kari (visballetjescurry)
- Mundu-Mundu
- Nasi Goreng
- Nasi goreng I.
- Nasi goreng of bami goreng.
- Nasi Goreng Special
- Nasi Goreng, de echte
- Nasi Keboeli - kruidige rijst
- Nasi Kebuli (kip met gekruide rijst en ananas)
- Nasi koenig - gele gekruide rijst.
- Nasi Koening - Gele rijst
- Noedels met gewokte garnalen en sla
- Oedang Goreng - Gebakken gekruide garnalen
- Oerapan - Indische droge groenteschotel, koud of warm te eten
- Oerappan
- Oeufs à l'Indienne (Indische eieren)
- Oeufs pochés à l'Indienne (gepocheerde eieren op z'n Indisch)
- Onde-Onde
- Onde-onde - sesamballen met zoete bonen als vulling
- Ongol-ongol - dobbelsteentjespudding in kokos
- Oom Philip
- Opor Ayam (kip gestoofd in kruidige kokosmelk)
- Opor opor van rundvlees
- Ora-Are
- Ora-are (gebonden groenten gerecht
- Oseeh-Oseeh
- Paksoi [geroerbakken] met paprika
- Pandan cake
- Pandan Cake
- Pangeh Padang
- Pangsit Goreng
- Pangsit Goreng - Wonton
- Pangsit pedas (vlammetjes)
- Pangsit saus
- Paprika salade met [gerookte] kip en honing
- Pasteitjes
- Pasteitjes
- Pepesan van vis
- Pesmol ikan kembung (karper)
- Petjel (basisrecept)
- Pikant zuur van komkommer
- Pindakaas
- Pindakaas koekjes van Zandtaart deeg
- Pindakoekjes
- Pindang Ayam (1)
- Pindang Ayam (2)
- Pindang Jagung
- Pindang Kepiting
- Pindang Kunyit
- Pindasaus 4
- Pindasaus voor sate en gado gado
- Pisang Goreng
- Pisang goreng (gebakken bananen)
- Pittige ananassalade met tamarinde
- Popiah (verse loempia's)
- Poulet à l'Indienne (Indische kip)
- Rabarber compote met gember en vanillesaus
- Rauwe Sambalans (basisrecept)
- Rawits sambal met ketjap
- Rawits sambal met sjalot, lombok, gember en tomaten
- Rawits sambal met sjalot, tomaten en limoen
- Rawon van vlees
- Rempejeh
- Rempejek Katjang - Pindakoekjes
- Rendang
- Rendang met eend (Itik)
- Rendang Padang
- Rijst (Basmati) met sereh en salam bladeren
- Rijst (Ketan) balletjes met suikerstroop uit Java
- Rijst (Ketan) met komkommer uit Indonesie
- Rijst (Ketan) rol [gevuld] met witte kool, prei en sjalot
- Rijst (Pandan) [gebakken] met rode peper en mini asperges
- Rijst (Pandan) met quorn sate en seroendeng
- Rijst (Wild) met wortel, djinten en karwij
- Rijst met sperziebonen en gehakt uit Indonesie
- Rijst met spitskool, ham en koriander
- Rijst met tahoe, prei, uien, bananen en satesaus
- Rijst op Indische wijze
- Rijst uit Istemewa
- Rijst uit Singapore
- Risolles
- Roedjak Manis
- Roedjak manis - Indische vruchtensalade.
- Roedjak manis – pittige vruchten
- Roti jala - Pannenkoekjes met kokosmelk
- Roti Kukus
- Roti kukus (Indische cake)
- Rujak buah buah
- Runder gehakt met lombok en rawits in witte kool bladeren
- Runder gehakt omelet uit Indonesie
- Runder reepjes uit Indonesie
- Runder riblappen uit Indonesie
- Sajoer lodeh 2 (Indische groenteschotel)
- SAJUR KERRY
- Sajur Lodeh
- Sambal Asem
- SAMBAL BADJAK
- Sambal Badjak (1)
- Sambal Badjak (2)
- Sambal Badjak (3)
- Sambal Bawang
- Sambal Brandal
- Sambal Goreng
- Sambal Goreng Ati
- Sambal Goreng Ati Ayam
- Sambal Goreng Ati-Ati
- Sambal Goreng Ayam
- Sambal Goreng Babi (1)
- Sambal Goreng Babi (2)
- Sambal goreng boontjes - Pittig gekruide sperzieboontjes.
- Sambal Goreng Boontjies
- Sambal Goreng Bruine Bonen
- Sambal Goreng Buncis (boontjes)
- Sambal Goreng Dadar
- Sambal Goreng Dadar Telor
- Sambal Goreng Daging
- Sambal Goreng Dendeng
- Sambal Goreng Ebbie
- Sambal Goreng Eieren in de frituur
- Sambal Goreng Goddok
- Sambal Goreng Hati
- Sambal Goreng Kacang
- Sambal Goreng Kapri
- Sambal Goreng Kentang
- Sambal Goreng Kering
- Sambal Goreng Kering van Dendeng
- Sambal Goreng Kool
- Sambal Goreng Lombok
- Sambal Goreng Meneer
- Sambal Goreng Paprika
- Sambal Goreng Perentil
- SAMBAL GORENG PETIS MET EIEREN.
- Sambal Goreng Prei
- Sambal Goreng Tahoe (1)
- Sambal Goreng Tahoe (2)
- Sambal Goreng Telor (1)
- Sambal Goreng Telor (2)
- Sambal Goreng Telor (3)
- SAMBAL GORENG TEMPE
- Sambal Goreng Tempe (1)
- Sambal Goreng Tempe (2)
- Sambal Goreng Terie (1)
- Sambal Goreng Terie (2)
- Sambal Goreng Tomaat
- Sambal Goreng Udang (1)
- Sambal Goreng Udang (2)
- Sambal Goreng Udang (3)
- Sambal Goreng van Kip
- Sambal Goreng van Runderlever
- Sambal Goreng van Varkensvlees
- Sambal Goreng Vlees (1)
- Sambal Goreng Vlees (2)
- Sambal Juruk Nipis
- Sambal Kacang
- Sambal Kemiri
- Sambal Ketimun Petis (komkommer)
- Sambal Lobak
- Sambal Loeat (Timor)
- Sambal Malaka
- Sambal Mangga Muda
- Sambal Manis (1)
- Sambal Manis (2)
- Sambal Serdadoe
- Sambal Tomaat
- Samosa's 2
- Sardien dan sprot goreng
- Satay Babi (varkensvleessate met ananas-pindasaus )
- Satay Saus Kacang (sate met pindasaus)
- Sate Babi
- Saté Babi – Saté van varkensvlees
- Sate Bali
- Sate Bumbu Dendeng
- Sate Bumbu Kuning (1)
- Sate Bumbu Kuning (2)
- Sate Bumbu Roedjak
- Sate Goerih
- Sate kambing (sate van geitenvlees)
- Sate Manis (1)
- Sate Manis (2)
- Sate Pentool (1)
- Sate Pentool (2)
- Sate Schele Kip (Saté Ajam Besengek)
- Sate van makreel
- Satékip met Indisch garnituur
- Saumon à l'Indienne (Indische zalm)
- Sayur Bayam
- Sayur Karie
- Sayur Lodeh
- Sayur Lodeh Tjampur
- Sayur Lombok
- Sayur Tauge
- Sayur Tumis
- Semur Babi
- Seri muka - Groene, gestoomde kleefrijstcake
- Seroendeng (1)
- Seroendeng (2)
- Seroendeng (3)
- Seroendeng borrelballetjes
- SEROENDENG KATJANG
- Serutu Wajang
- Sesate Ikan
- Siap Mepanggang (pikante gegrilde kip van Bali)
- Smoor
- Smoor Jawa
- Smoor van rundvlees en aubergine
- Smoor van Vlees
- Snijbonen met uien, sambal oelek en suiker
- Snijbonen soep uit Indonesie
- Soto Ajam
- Soto ajam lodeh (met petehbonen)
- Soto Ayam
- Soto babat - Soep van runderpens va
- Spekkoek
- Speklapjes Indisch
- Sperziebonen met amandelen en limoen
- Sperziebonen met sambal goreng
- Spinazie met uien, knoflook en sambal
- Spitskool [geroerbakken] met spek
- Spitskool met knoflook in kokossaus
- Spitskool uit Indonesie
- Spitskool uit Indonesie
- Sponscake
- Stroop Soesoe
- Suprême de volaille à l'Indienne (Indische kipfilet)
- Tahoe blokjes [geroerbakken] met sperziebonen en tauge
- Tahoe Bumbu Roedjak
- Tahoe Goreng Ketjap
- Tahoe uit Indonesie
- Tahoegerechten
- TAHU TELOR
- Tandoori Kip : Lekkere Indische kip in de oven
- Tauge loempia's [mini]
- Tauge met sjalot en tahoe
- Tauge omelet met amandelen
- Tauge Sla
- Telor Masak Bali
- Telor Masak Bali
- Telor Masak Bali met santen
- Tempé goreng (gebakken tempé)
- Terong Goreng - gebakken aubergine
- Ting-Ting
- Tjah Babi
- TJENDOL - verfrissend Indonesisch drankje met kokos en gula jawa
- Tomaten-Paprika Ketchup
- Tonijn sambal met sjalot en knoflook
- Tonijn uit Indonesie
- Tulpen bakjes met ijs en mangosaus
- Tumis Kool
- Tumis Polleng
- Tumis tahoe met tauge
- Tumis Tempeh
- Udang bumbu dendeng - gemarineerde gebakken garnalen
- Udang Goreng
- Udang Goreng Asem
- Udang Tjoeka
- Usam kelapa - gekruide kokos
- Varkens blokjes met ananas ketjap saus en djahe
- Varkens blokjes met djahe en laska
- Varkens blokjes met ketjapsaus
- Varkens blokjes met rijst, paprika en ananas
- Varkens gehakt met ketjap sherry deeg
- Varkens haas [geroerbakken] met druiven
- Varkens haas met gember
- Varkens haas spies met gember ketjapsaus
- Varkens haas spies met ketjap, koriande, kurkuma en worchestersaus
- Varkens haas spies met knoflook, gember, ketjap, honing en pindasaus
- Varkens karbonaden blokjes [gefrituurd] met cocktail fruit
- Varkens reepjes [geroerbakken] met snijbonen
- Varkens reepjes met spruiten en appel en aardappel krieltjes
- Varkens ribben uit Bali
- Varkens spek met babi pangangsaus en cognac
- Varkens speklappen met kerrie en rode uien
- Varkens speklappen met ketjap, sambal en bosui uit Indonesie
- Varkensvlees in ketjapsaus, met kerriegroenten en omelet op sereh/gember rijst.
- Vietnamese Loempia's
- Vis in Folie
- Whisky saus uit Indonesie
- Witlof [gebakken] met gember
- Witte kool salade met paprika, sjalot, gember en koenjit
- Wonton [gevuld] met garnalen en pinda's
- Wortelen met gember, krenten en citroen
- Wortelen stamppot met kip filet
- Zeetong filet [gebakken] met limoen, peterselie en sambal
- Zeevruchten laksa
- Zoetzure Sambal Goreng
- Zoetzure saus
|