Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Aardappelgratin
Aardappelgratin
Menugang: Bijgerecht
Keuken: -
Soort: Vegetarisch
Type: Ovenschotel
Bron: Emil

IngrediŽnten
Voor 2 personen: - 400 g aardappelen in schijfjes gesneden - 150 ml room - 75 g kaas, in blokjes of plakjes - 1 teentje knoflook, geperst - zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C. Doe een beetje olie in de ovenschaal en leg er een laagje aardappelschijfjes in. De knoflook, beetje zout en peper toevoegen en een deel van de room erover gieten. Herhaal dit tot alle aardappelschijfjes verwerkt zijn. Doe de kaas op de bovenste laag en dek de schaal af met alufolie. Doe de schaal in de oven. Na 45 min. haal je de folie er af en laat je de schaal nog ca. 30 min. staan tot de bovenkant mooi goudbruin is.