Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Apelsinsill med honung - Sinaasappelharing met honing
Apelsinsill med honung  -  Sinaasappelharing met honing
Menugang: Voorgerecht
Keuken: Zweeds
Soort: Vis
Type: -
Bron: http://zweedse-keuken.nl/

Ingrediėnten
- 3 zoute haringen
- 1 rode ui
- 10 korrels witte peper
- 5 kruidnagels
- 1 laurierblad
- ½ sinaasappel
- 1 dl azijn
- ½ dl honing
- 1 dl suiker
- 1 dl water
- ½ dl sinaasappelsap

Bereiding
Doe het water, het sinaasappelsap, de azijn, honing en suiker in een pan en breng het aan de kook. Laat het geheel als de suiker gesmolten is afkoelen. Was de haringen en snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm. Schil de ui, snij hem in vier delen en snij deze delen in schijfjes. Schil de sinaasappel en snij deze in stukjes. Kneus de peperkorrels. Doe de haring, ui, sinaasappel en kruiden in een glazen pot. Vul de pot af met het afgekoelde mengsel tot alles onder staat. Laat het geheel minimaal 1 dag in de koelkast trekken. Je kan dit gerecht gebruiken als voorafje bij de warme maaltijd, maar het is ook erg lekker bij de borrel, al dan niet op een toastje.