Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Alioli : Spaanse knoflooksaus
Alioli : Spaanse knoflooksaus
Menugang: Saus
Keuken: Spaans
Soort: -
Type: Saus
Bron: De Keuken van Bolleken

IngrediŽnten
4 teentjes knoflook, gepeld (eventueel meer), 150 ml olijfolie van een goede kwaliteit (extra-virgin), klein beetje citroensap, zout

Bereiding
Stamp de knoflookteentjes in de vijzel met een klein beetje zout tot het een zeer fijne pasta vormt. Voeg vervolgens een beetje citroensap toe en meng dit goed. Doe vervolgens, al roerend, met een heel klein straaltje de olie erbij. Dit vergt enige oefening. Sommige mensen vinden deze saus niet dik genoeg en binden het nog wat extra met wat gekookte aardappel. Dit is echter een kwestie van smaak. Zorg wel dat de knoflook het liefst vers is, maar zeker niet uitgedroogd en de olie van een goede kwaliteit is.

Stamp de knoflookteentjes in de vijzel met een klein beetje zout tot het een zeer fijne pasta vormt. Voeg vervolgens een beetje citroensap toe en meng dit goed. Doe vervolgens, al roerend, met een heel klein straaltje de olie erbij. Dit vergt enige oefening. Sommige mensen vinden deze saus niet dik genoeg en binden het nog wat extra met wat gekookte aardappel. Dit is echter een kwestie van smaak.

Deze saus laat zich goed combineren met salades met aardappel, met alle soorten vis (koud of warm), maar ook met bijvoorbeeld slakken.

Tip : Zorg wel dat de knoflook het liefst vers is, maar zeker niet uitgedroogd en de olie van een goede kwaliteit is.