Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Asperge mousse met veldsla en walnoten
Asperge mousse met veldsla en walnoten
Menugang: Voorgerecht
Keuken: -
Soort: -
Type: -
Bron: http://www.couvert.nl

Ingrediënten
Voor 10 personen:
- 500 g asperges
- 6 dl water
- 3 dl Blue Band Touché Pâti Krem ongezoet
- 5 g gelatine
- 10 g citroensap
- 15 g dessertwijn
- 20 g Phase with Butter Flavour
- 10 g zout
- 100 g veldsla
- 100 g walnoten
- 50 g Calvé Sla-fris Tuinkruiden

Bereiding
Asperges schillen, de schillen opzetten met water, citroensap, zout en Phase. Wanneer het water voldoende smaak van de schillen opgenomen heeft, er de asperges in afkoken (12 minuten). De asperges tezamen met het kookvocht pureren (in food processor) de opgeloste gelatine toevoegen en de massa door een fijne zeef wrijven en af laten koelen. De Pâti Krem stevig opslaan, de koude asperge coulis en de wijn toevoegen, op smaak brengen met zout en tot de gewenste dikte opslaan. De mousse even door laten stijven in de koeling en er met een warme lepel quenelles van scheppen. De veldsla en de walnoten aanmaken met de dressing, op de borden dresseren en er 3 quenellen op dresseren.