Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Aloo Tikka ( aardappel-kikkererwtenballetjes met tamarindesaus)
Aloo Tikka ( aardappel-kikkererwtenballetjes met tamarindesaus)
Menugang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Soort: -
Type: Aardappel
Bron: Jeroen

IngrediŽnten
- 4 middelgrote aardappelen (ca. 750 gr.), gekookt
- 200 gr. uitgelekte kikkererwten, gekookt of uit blik, grof gehakt
- 100 gr. kikkererwtenmeel (besan) (mag ook tarwebloem wezen)
- 1 dl. melk
- 2 el. fijngehakte verse koriander of munt
- 1 grote, verse groen chilipeper, in dunne ringen
- 2 tl. korianderpoeder
- 2 tl. nigellapoeder
- 1 tl. garam masala
- 4 tl. gedroogd zuur mangopoeder (amchur) ( mag ook 3 el.
citroensap zijn)
- 2 tl. zout
- 750 ml. olie om te frituren

Tamarindesaus:
- 125 ml. tamarindesap
- 4 tl. fijngeraspte gember
- 4 tl. bruine suiker
- 1 tl. zout
- 2 tl. nigellapoeder
- 1 tl. gemalen venkel

Bereiding
1. Alle ingredienten voor de tamarindesaus in een kom vermengen. Vervolgens in een sauskom overschenken en apart zetten. 2. Prak de aardappelen grof en doe ze in een grote schaal. Meng ze met de kikkererwten, 2 el. kikkererwtenbloem, melk, verse koriander, chilipeper, korianderpoeder, nigella, garam masala, zuur mangopoeder en zout. 3. Draai van 1 el. aardappel-kikkererwtenmengsel een balletje met een doorsnee van 2 cm. Stevig aandrukken zodat de balletjes tijdens het frituren niet uit elkaar vallen. 4. De rest van de kikkererwtenbloem op een plat bord doen. De balletjes door het bloem halen, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. De rest van de bloem afschudden. 5. De wok of diepe koekenpan 30 sec. verhitten, de olie in de pan doen en heel heet laten worden. De balletjes er in porties ongeveer 2 min. in frituren tot ze goudbruin zijn. Goed laten uitlekken. Serveren met de tamarindesaus.