Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Aardbei-rabarber kruimeltaart
Aardbei-rabarber kruimeltaart
Menugang: Nagerecht
Keuken: -
Soort: -
Type: -
Bron: http://www.avrodierennatuur.nl

IngrediŽnten
Voor 6 personen

Vulling
750 gr rabarber, in stukken gesneden van ongeveer 5 centimeter
pond aardbeien
300 gr. fructose
sinaasappelsap van 1 sinaasappel
rasp van 1 sinaasappel
80 gr. maÔzena
peper

Crumble
150 gr. bloem
150 gr. boter
4 cl ahornsiroop
4 cl honing
zout
150 gr. heel grof gehakte pecan- of walnoten (of andere
ongezouten noten die je in de voorraadkast hebt liggen)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maak de vulling door de rabarber, de aardbeien, de fructose, de maÔzena en de sinaasappelsap en Ėrasp en wat peper met elkaar te vermengen. Laat de ingrediŽnten van de vulling een uurtje staan. Let op dat de maÔzena goed is vermengd! Meng in de tussentijd de crumble, zonder de grof gehakte noten, net zo lang in de keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan. Voeg als laatste met de hand de gehakte noten toe. Vet een ovenschaal in. Stort hierin de vulling. Verdeel hierover gelijkmatig de crumble (klonterige kruimels). Bak het geheel 40 minuten in de oven met een velletje aluminiumfolie erop. Bak het vervolgens nog eens 15 minuten zonder aluminiumfolie. Dien de taart warm op met zure room eroverheen.