Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Aardappelsalade met dille-yoghurt
Aardappelsalade met dille-yoghurt
Menugang: Voorgerecht
Keuken: -
Soort: Vegetarisch
Type: Salade
Bron: http://carta.verbi.nl

IngrediŽnten
Voor 4 personen:
250 gram nieuwe aardappelen, schoongeborsteld en gehalveerd
750 gram gemengde zomergroenten naar keuze, in dunne reepjes
gesneden

Voor de dressing:
0,75 dl olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
0,75 dl yoghurt
zout
peper

Bereiding
Kook de aardappelen in 10 a 15 minuten gaar. Koel ze af in koud water, giet af en bet ze droog met een schone theedoek. Snij de aardappelen in blokjes. Blancheer de groenten in kokend water beetgaar. Giet het water er af en laat de groente verder drogen op keukenpapier. Doe olie, azijn, dille, mosterd, honing, zout en peper in een maatbeker. Vul de beker aan met yoghurt tot 150 ml. Maak een saus van het geheel. Doe de groenten en de aardappelen in een grote schaal. Giet de dressing erover. Laat een poosje marineren.