Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Aardappelpreisoep met hamschijf
Aardappelpreisoep met hamschijf
Menugang: Soep
Keuken: -
Soort: Vlees
Type: -
Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Ingrediėnten
Recept voor 6 personen
3 hamschijven (ą 200 g)
1 kruidenbuiltje (voor soep)
250 gram prei
400 gram aardappels
25 gram boter (of margarine)
2 theelepels tijm
2 eetlepel kruiden (verse)
1 dl melk
snufje zout
snufje peper
staafmixer

Bereiding
Voorbereidingstijd: 10 min. Wachttijd: 150 minuten Bereidingstijd: 30 min. Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook. Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan. De bouillon mag niet koken. Laat het kruidenbuiltje meetrekken. Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes. Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten. Zeef de bouillon. Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes. Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook. Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken. Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken. Lekker met knapperig stokbrood. Voedingswaarde p.p. ca. Energie: 1400 kJ / 333 kcal Eiwit: 25 gram Vet: 17 gram Koolhydraten: 19 gram IJzer 2 mg