Terug     ||     Nieuwe zoekopdracht     ||     Download als car-bestand

Aardappelkroketjes
Aardappelkroketjes
Menugang: Bijgerecht
Keuken: WW
Soort: Vegetarisch
Type: Aardappel
Bron: http://carta.verbi.nl

IngrediŽnten
Voor 4 personen:
300 gram gekookte aardappelen
scheutje melk
nootmuskaat
ca. 25 - 50 gram geraspte kaas
25 gr. boter
1 gesnipperd uitje
verse kruiden (bieslook, basilicum, peterselie)
zout, peper
bloem
olie om in te frituren
paneermeel
2 eieren

Bereiding
Gekookte aardappelen fijnstampen. Het gesnipperde uitje in wat boter aanbakken. Alles bij de aardappelen voegen. Als het mengsel te droog is eventueel nog wat melk toevoegen. Nootmuskaat, verse kruiden en de kaas erdoor mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Klop de 2 eieren los met wat zout en eventueel een beetje kruiden. Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, 1 met geklutst ei en 1 met paneermeel. Maak van het deeg kroket-balletjes en wentel ze door de bloem. Haal ze daarna door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal deze procedure. Bak daarna de kroketjes in de olie (190 graden) in ca. 4 minuten.